07/09 - 10/09 | Groepstour Erzgebergte

Het Erzgebirge ligt echt in het oosten van Duitsland. De naam ruikt naar oude industrie, maar in werkelijkheid is het een prachtig en schoon natuurgebied. Onze motortour neemt u mee op een nieuw avontuur. De oude fabrieken zijn weg en de steden prachtig gerestaureerd. De bossen zijn er springlevend en de meeste wegen inmiddels nieuw geasfalteerd. Daarbij een prima hotel aan het Marktplein van Annaberg Bucholz en we hebben een heerlijke motortour naar een onbekend en onverwacht mooi gebied.

PROGRAMMA 4-DAAGSE GROEPSTOUR IN HET ERZGEBIRGE:

Dag 1: Oberaula – Annaberg Buchholz (ca. 375 km)

Een stevige dagroute met veel bochtenwerk, dus op tijd vertrekken. Na een stukje Rhön rijden we Thüringen binnen, waar we de nodige toeristische routes aan elkaar knopen en zelfs een stukje over een oud circuit rijden. Af en toe kunnen we een stad met wat drukker verkeer niet ontwijken maar verder heerlijke grote en kleine stuurwegen.

Dag 2: Rondrit Westelijk Erzgebirge (ca. 285 km)

Aangezien we tegen Tsjechië aanzitten maken we eerst een rondje langs de prachtige skigebieden over de grens. Door het Schwarzwassertal naar muziekstad Klingenthal. Na het stuwmeer van Eibenstock gaan we naar Zschopau, waar vroeger de MZ’s vandaan kwamen. Na gedane arbeid en een lekkere douche is het goed vertoeven op het marktplein van Annaberg.

Dag 3: Rondrit Oostelijk Erzgebirge / Vogtland (ca. 250 km)

Vandaag wat tijd voor bezienswaardigheden. In Seiffen bevindt zich een speelgoedmuseum en op Schloss Augustusburg een mooi motormuseum. Dit alles ligt in het Natuurpark Erzgebirge-Vogtland, wat garant staat voor veel en lekker stuurwerk. Nu nog onbekend, na vandaag zeer bemind.

Dag 4: Annaberg Buchholz – Oberaula (ca. 340 km)

De route van vandaag is vlot te rijden. Langs de beroemde brug bij Mylau echt binnendoor naar Thüringen. Via Königsee en Ilmenau en de prachtige weg ‘Rennsteig’ naar Oberhof. Is er nog tijd over dan kunt u Schmalkalden nog bezoeken. Over Bad Bad Hersfeld naar het eindpunt in Oberaula. Wil u in één ruk naar huis dan is er voldoende gelegenheid om de Autobahn te nemen.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij Parkhotel Zum Stern in Oberaula. Dat is tevens het hotel van de Rhöntour, en wij leveren u een prachtige tourroute vanaf de Autobahn bij Dortmund naar Oberaula en weer terug er gratis bij. Zo maakt u er een prachtige 6 Daagse Motortour van.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in hotel Wilder Mann op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • reisbegeleider
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
07/09/22 - 10/09/22 € 389 € 485

Overnachting bij start en aankomst:

Motortours.eu heeft in Parkhotel Zum Stern in Oberaula kamers ter beschikking voor de overnachtingen voor en na deze groepstour. Indien u dit wenst bij te reserveren, graag vermelden op uw reserveringsformulier!

Prijs per persoon in half pension Tweerpersoonskamer Eénpersoonskamer
06/09/22 - 07/09/22 € 85 € 99
10/09/22 - 11/09/22 € 85 € 99
Erzgebergte Annaberg
Motorroutes in Duitsland
Erzgebirge Motorroutes Motortours
Hotel Royal Inn Wilder Mann Annaberg-Buchholz
Hotel WIlder Mann Annaberg Kamer
Restaurant Hotel Wilder Mann

Accommodatie

U verblijft in het viersterren hotel The Royal Inn Wilder Mann, gelegen aan de Markt in het historische centrum van Annaberg-Buchholz. U loopt zo het gezellige centrum in met de nodige winkeltjes en terrassen.

Faciliteiten:
Receptie, lobby met bar, wifi (gratis), twee restaurants, sauna.

Parkeren:
Garage (gratis, bij reservering opgeven).

Kamers:
Goed ingericht en voorzien van tv, telefoon, wifi (gratis), minibar, haardroger, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!