08/07 - 14/07 | Groepstour Slovenië - VOLZET

Slovenië is een gewaardeerd lid van de Europese Unie en dus de hoogste tijd om met dit mooie land kennis te maken. De wegen zijn goed en gaan door een zeer gevarieerd landschap met prachtige natuur. De bevolking is vriendelijk en blij met uw komst. We slapen in twee hotels en naast de bergen bij Kranjska Gora maakt u ook kennis met de zee bij Portoroz en zelfs nog een dagje naar Kroatië / Istrië. Kortom: een prachtige reis met een fijne combinatie van bergen en een verblijf aan zee, en natuurlijk veel rijplezier.

PROGRAMMA 7-DAAGSE MOTORTOUR IN SLOVENIË:

Dag 1: St. Johann – Kranjska Gora (ca. 330 km)

Meteen een prachtige bergrit, waarbij u over de Filzensattel, Dientersattel, Tauernhöhe en Katschberg rijdt. Motorrijden in optima forma en genieten van een fantastische natuur. In Gmünd kunt u het Porsche Museum bezoeken om daarna over de Nassfeldpass naar het hotel in Kranjska Gora te rijden.

Dag 2: Rondrit Paulitschsattel en Kamnik (ca. 280 km)

We gaan Slovenië verkennen. Bij Trzic kunt u de Dovzanova-kloof bezoeken. Daarna over de Seebergsattel en Paulitschsattel het Sloveense binnenland in. De cultuur vindt u vandaag in het Middeleeuwse Kamnik en voor ontspanning kunt u nog aan het meer van Bled terecht. Een prachtige dag vol afwisseling.

Dag 3: Rondrit Bohinj en Mangart (ca. 255 km)

Vandaag een stuk door het Triglav Natuurpark. Als eerste aanlegplaats hebben we het schilderachtige meer van Bohinj. Over kleine bergen en door prachtige dalen rijdt u naar Kobarid, bekend van de zware strijd in de Eerste Wereldoorlog. Aan het einde van de dag de Mangart Strasse, een topper in een verder al heel mooie dag.

Dag 4: Kranjska Gora – Portoroz (ca. 250 km)

De oversteek naar het zuiden. We beginnen met de 50 haarspeldbochten van de Vrscpas, die al direct achter het hotel begint. Heerlijk stuurwerk brengt u vervolgens in Idrija, de kwik- en kantklosplaats van Slovenië. Daarna verandert de omgeving in een Mediterraan landschap met cipressen en een wat dor karstgebergte. Uiteindelijk komt u aan de kust uit met een boulevard en terrassen, waar het lekker ontspannen is.

Dag 5: Rondrit Zuid-Slovenië en de Grotten van Skocjan (ca. 195 km)

Een niet al te lange route om u tijd te gunnen voor de grotten of om na afloop nog wat te luieren aan zee of in het zwembad. We maken een mooie omweg door de heuvels in het zuiden naar de wereldberoemde ‘Skocjan Jame’ die u kunt bezoeken. U loopt dan door schitterende druipsteengrotten en langs een 100 m diepe kloof, waar een riviertje doorheen stroomt.

Dag 6: Rondrit Kroatië / Istrië (ca. 245 km)

We nemen een kijkje bij de buren, het zeer bekende en veel bezochte Istrië. U rijdt even langs de kust en gaat dan snel het veel mooiere binnenland in. Ook de beroemde kustweg, Jadranska Magistrale, die langs heel Kroatië loopt volgen we een stuk. Door het binnenland weer terug naar het hotel in Portoroz.

Dag 7: Portoroz – St. Johann (ca. 380 km)

Deze dag kunt u nog even uitstellen door een paar dagen bij te boeken en van zon en zee te genieten. Maar ook van de terugreis hebben we een prachtige dag gemaakt. De wereld om u heen verandert van zuiders warm naar de echte frisse bergwereld van Oostenrijk. Heerlijk motorrijden, met als toegift nog een paar bergpasjes. Het laatste stuk gaat zeer snel over de Felbertauern-pas met tunnel naar St. Johann.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt in St.Johann bij Hotel Schöne Aussicht. Ook voor de lange rit naar St.Johann en later weer terug, leveren wij een mooie tourroute er bij die begint en eindigt in Würzburg.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in hotel Ramada in Kranjska Gora op basis van half pension
  • 3 overnachtingen in hotel Histrion in Portoroz op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
  • Motortours Reisbegeleider
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
08/07/23 - 14/07/23 VOLZET VOLZET

Extra overnachting voor en na de tour in Sporthotel Austria in St Johann In Tirol:

Prijs per persoon in logies en ontbijt Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
07/07/23 - 08/07/23 VOLZET VOLZET
14/07/23 - 15/07/23 VOLZET VOLZET

Motorrondreis Sfeervol Slovenië | Motorvakantie Slovenië
Motorrondreis Sfeervol Slovenië | Motorvakantie Slovenië
Motorrondreis Sfeervol Slovenië | Motorvakantie Slovenië
Motorreis Slovenië boeken
Motorrijden in Slovenië
Sloveense Kust Motorreis
Hotel Ramada Kranjske Gora
Hotel Histrion Portoroz
Sloveense Keuken

Accommodatie

U verblijft 3 nachten in Hotel Ramada, een viersterren hotel in het centrum van Kranjska Gora. Daarna 3 nachten in Hotel Histrion, van alle gemakken voorzien en prachtig aan de kustweg gelegen.

Faciliteiten Ramada:
Restaurant (buffetmaaltijden), bar en overdekt zwembad.

Parkeren:
Voldoende naast het complex. Garage ter plaatse te betalen (€ 12 per dag).

Kamers:
Voorzien van tv, telefoon, kluisje, haardroger, bad of douche, toilet.

Faciliteiten Histrion:
Receptie, diverse restaurants (buffetmaaltijden), grotendeels openlucht zoutwater zwembad, overdekt verwarmd zwembad.

Parkeren:
Hotelparking, garage ter plaatse te reserveren. (10 € per dag)

Kamers:
Voorzien van wifi, tv, telefoon, haardroger, douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!