09/05 - 13/05 | Groepstour Zwarte Woud Kniebis

Ideaal!!! Een paar dagen motorrijden op de allermooiste stuurwegen en geen lange aanrijroute over saaie autosnelwegen. Een betaalbaar starthotel en een goed en betaalbaar onderkomen middenin de natuur. Dat alles biedt deze vijfdaagse Motortour naar het prachtige Zwarte Woud. Heerlijk toeren door een omgeving die voor de motorrijder gemaakt is. Als u de heen- en terugreis van de Moezeltour er bij optelt, kunt u 7 dagen geweldig sturen !!!!

PROGRAMMA 5-DAAGSE MOTORTOUR ZWARTE WOUD KNIEBIS:

Dag 1: Alken – Kniebis (ca. 355 km)

Vanuit het starthotel aan de Moezel is het al meteen mooi rijden door de Hunsrück en het Pfalzerwald. Via een klein stukje Frankrijk, steekt u de Rijn over. Eenmaal in het Zwarte Woud over de beroemde Schwarzwald Hochstrasse naar het hoog(s)tepunt van vandaag, uw hotel in Kniebis.

Dag 2: Rondrit Noord Schwarzwald (ca. 305 km)

Een tour vanuit Zuflucht, waarbij u alle mooie slingers rijdt die het noordelijk deel van het Zwarte Woud te bieden heeft. U kruist een aantal keren de Hochstrasse, waardoor grote hoogtes en diepe dalen elkaar snel afwisselen. Onderweg veel leuke dorpen en stadjes als Bad Herrenalb, om even te stoppen voor koffie of een goede lunch. Geniet ervan.

Dag 3: Rondrit Wijngebied Kaisersthul (ca. 315 km)

Vandaag naar de westkant van het Zwarte Woud. Voor u daar bent heeft u al weer de nodige bochten achter de kiezen. Na de afdaling van de Hochstrasse en de mooie klim met prachtige uitzichten op de Kandel, rijdt u uiteindelijk naar de Rijnvlakte in het westen. Daar maakt u een rondje door het unieke wijngebied Kaiserstuhl. Op de terugweg nog meer ‘’Zwarte Woud’’. Een prachtige dag.

Dag 4: Rondrit Zuid-Schwarzwald (ca. 325 km)

U zou hem de 1001 bochtentour kunnen noemen, maar daarmee doen we hem waarschijnlijk tekort. Dwars door het Zwarte Woud, waarbij zoveel mogelijk mooie bochten aan elkaar geregen zijn. Ter afwisseling komt u door bekende plaatsen als Titisee, Kirchzarten en Triberg. Een heerlijke stuurdag, die u naar wens kunt inkorten.

Dag 5: Kniebis – Alken (ca. 335 km)

We beginnen met nog een laatste stuk uit onze eigen Schwarzwalder Torte, de Schwarzwald Hochstrasse. Langs Baden-Baden, waar u kunt kiezen voor een snelle terugreis via de Autobahn, naar de Rijn, waar u ook een aardig stukje langs rijdt, Daarna door het Frans/Duitse wijngebied naar de Pfalz en over de Hunsrück naar Alken aan de Moezel. Weer een heerlijke dag.

Extra overnachting bij start:

De tour start en eindigt in Alken, in het Moselhotel Burg-Café Alken. Omdat Alken dicht bij Kattenes ligt hebben we de heen en terugreis van de Moezeltour als extra toegevoegd, waardoor een prachtige 7-daagse supertour ontstaat. De overnachtingen in Alken zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 4 overnachtingen in hotel Cafe Günter op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • motorroute Zwarte Woud op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
  • Motortours Reisbegeleider
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
09/05/23 - 13/05/23 € 419 € 489

Extra overnachting voor en na de tour in Moselhotel Burg-Café Alken:

Prijs per persoon in logies en ontbijt Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
08/05/23 - 09/05/23 € 75 € 99
13/05/23 - 14/05/23 € 75 € 99
Motorreis Zwarte Woud Kniebis | Motorreizen Duitsland
Motorreis Zwarte Woud Kniebis | Motorreizen Duitsland
Motorreis Zwarte Woud Kniebis | Motorreizen Duitsland
Motorrijden in het Zwarte Woud
Motortour Zwarte Woud
Duitse Keuken in Schwarzwald
Hotel Cafe Gunter Kniebis
Cafe Gunter Kamer
Kniebis Hotel

Accommodatie

U verblijft in Hotel Café Günter, aan de rand van het hooggelegen dorpje Kniebis. Het hotel heeft een eigen Konditorei en een goede keuken.

Faciliteiten:
Restaurant met panoramisch uitzicht (Ontbijt in buffetvorm en 3-gangenmenu als diner), brasserie, terras, wifi in de publieke ruimtes (gratis)

Parkeren:
Voldoende op de parking.

Kamers:
Alle kamers beschikken over TV, Bad/WC.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!