Corona

Ook in 2022 zal het Corona Virus jammergenoeg meer dan waarschijnlijk een impact hebben op de manier van reizen. Sinds het uitgerolde vaccinatie programma in alle Europese landen is er wel veel veranderd en is reizen mogelijk, mits het voldoen aan een aantal voorwaarden die per bestemming wat anders kunnen zijn.

De voorwaarden van de zogenaamde ‘Digital Green Pass’ van de Europese Commissie zijn quasi overal geldig : een bewijs van vaccinatie, een bewijs van een negatieve PCR Test op Covid-19 of een bewijs van antilichamen in het bloed. (N.a.v. een positieve besmetting vb). Heel wat landen werken ook met een 'Corona Pas' die mensen toegang geeft tot eetgelegenheden, hotels, bezienswaardigheden... Om niet elke dag een test te moeten ondergaan is volledig gevaccineerd zijn dus sterk aangeraden.

Voor alle info betreffende de Corona Maatregelen & Reisadviezen (Belgen):
https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Voor alle info betreffende de Corona Maatregelen & Reisadviezen (Nederlanders):
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen

Omwille van de steeds wijzigende voorwaarden, is onderstaande geldig voor gereserveerde reizen die doorgaan in 2022:

  • Indien een reis door de lokale maatregelen op de bestemming, als gevolg van de COVID-19 pandemie, niet kan doorgaan (vb verplichte quarantaine bij aankomst of hotels gesloten) wordt de reis kosteloos geannuleerd of verplaatst naar een latere datum.
  • Indien een reis kan doorgaan, maar de klant dient aan bepaalde extra voorwaarden te voldoen om het land van bestemming binnen te komen (of één van de landen onderweg), vb invullen van PLF formulieren, verplichte vaccinatie... kan de klant zijn reis niet kosteloos annuleren. De annuleringsvoorwaarden, vermeld in onze Bijzondere Voorwaarden zijn dan van toepassing.

Aarzel niet ons te contacteren als u vragen hebt.

Team Motortours.eu