Bergvaardigheidstraining Moezel Kattenes

Tijdens de bergvaardigheidstrainingen kunt u uw rijvaardigheid verbeteren onder deskundige begeleiding van onze ervaren docenten. De wegen rond de Moezel lenen zich bij uitstek voor het leren ‘lezen van de weg’, de fijne kneepjes van de bochtentechniek en het rijden van de juiste bochtlijnen. Uiteraard kunt u bij de docenten ook terecht met uw eigen leervragen.

BERGVAARDIGHEIDSTRAINING:

Bergvaardigheidstraining (BVT) van Motorcursussen.nl is voor iedereen die beter, maar vooral veiliger, wil leren motorrijden, toegespitst op het rijden in de bergen. Verkeersinzicht en vaardigheid met de motor zijn hierbij belangrijke elementen. Een groot deel van de technieken die u leert zijn ook van toepassing in uw eigen regio, zoals inhaaltechniek, plaats op de weg, kijktechniek, taal van de weg, anticiperen en snelheid aanpassen aan de situatie. In de bergen komen daar nog elementen bij zoals bochtentechniek, lijnen rijden, haarspeldtechniek, verborgen gevaren en rem/stopafstand bij een afdaling.

Wij kiezen ervoor om tijdens de trainingsstage uitsluitend met kleine groepjes van drie cursisten per trainer te rijden. Zo krijgt iedere cursist voldoende aandacht en is er ruimte voor zijn/haar eigen leerpunten. De cursisten worden aan het begin van de training ingedeeld naar ervaringsniveau, van beginnend tot zeer ervaren. Als het nodig blijkt kan worden gewisseld van groepje. Tijdens het rijden rijdt de trainer meestal in de tweede positie, dus één cursist voor en twee cursisten achter de trainer. Zo kan u steeds ‘meeleren’, ook als u niet voorop rijdt.

De trainers van Motorcursussen.nl zijn allemaal ervaren en geven in het dagelijks leven les op het hoogste niveau aan professionele motorrijders, maar zullen altijd aansluiten op jouw huidige rijniveau en proberen dat een stapje hoger te brengen. Tijdens de BVT zal de trainer naast het algemene trainingsdeel aandacht besteden aan uw leervragen, technieken of onderdelen van het motorrijden waar u verbetering voor uzelf wilt realiseren. U haalt het optimale uit een BVT als u zelf al leervragen hebt geformuleerd.

De BVT vindt plaats gedurende een lang weekend van vier dagen. Op de eerste dag verzamelen we alle deelnemers bij het startpunt. Daar zijn alle trainers aanwezig en krijgt u alvast wat algemene informatie over de training. U wordt ingedeeld in uw groep en rijdt met uw trainer een mooie route naar het hotel. Onderweg bekijkt uw trainer, per cursist, welke specifieke punten extra aandacht nodig hebben. ’s Avonds bespreekt u met uw groep en de trainer hoe de rit voor u verliep en kunt u alvast aangeven aan welke punten u tijdens de trainingsstage aandacht wil besteden.

De training zelf is verdeeld over twee dagen. 3 Cursisten van een groep volgen het trainingsprogramma en de andere 3 deelnemers rijden een heerlijke route rond in de regio. De ervaringen worden niet alleen tijdens de trainingsrit, maar ook na het eten in het hotel uitgebreid besproken met uw groep en de instructeur. Vaak is dit het moment waarop cursisten écht enthousiast raken wanneer ze bij zichzelf de veranderingen in hun rijden gaan ervaren. Ten slotte worden op de laatste avond de certificaten van deelname uitgereikt.

Op de vierde dag rijdt u tot slot opnieuw met uw groep een bochtige route waarbij je al het geleerde in de praktijk kunt brengen en nog de gelegenheid hebt met uw instructeur te overleggen en vragen te stellen. Na de tussenstop is het officiële afscheid van elkaar. Vanaf hier heeft u de mogelijkheid de snelweg naar huis te nemen. Hoe dan ook zal u uw weg vervolgen als ‘een klasse betere motorrijder’!

PROGRAMMA (ONZE 4-DAAGSE MOEZEL KATTENES TOUR ALS BASIS):

Dag 1: Stein – Kattenes (ca. 275 km)

De route vanuit Stein en gaat nog een mooi stukje door ons eigen Limburg, via Valkenburg naar Vaals. Daar steken we de grens over en via Aken-Lichtenbusch rijden we de Eifel binnen. In plaatsjes als Hammer en Einruhr is altijd een gelegenheid te vinden voor een koffiestop en/of lunch. Deze keer hebben we gekozen voor een meer zuidelijk gelegen route richting de Moezel. Dwars door de Eifel en via prachtige stuurwegen naar Kattenes in de buurt van Koblenz.

Dag 2: Rondrit Hunsrück / Rijn (ca. 300 km)

Deze dag hebben we flink onder handen genomen. We gaan naar het gebied aan de oostzijde van de Moezel, de Hünsruck, gelegen tussen de Moezel en de Rijn.. Alles wat mooi en top was hebben we behouden en uitgebreid met nieuwe prachtige stukken route. Zowel aan de Rijn als aan de Moezel is er voldoende gelegenheid voor een stop.

Dag 3: Rondrit Moezel (ca. 299 km)

Deze dag staat al jaren in het teken van de Moezel. Berg op en berg af. Ook hier hebben we de goede zaken behouden, zoals de twee mooiste afdalingen aan de Moezel, bij Piesport en Brutig-Fankel. Maar ook prachtige stopplaatsen als Bernkastel-Kues en Cochem zijn weer van de partij. Succes van een prachtige motordag verzekerd.

Dag 4: Kattenes – Born / Sittard (ca. 250 km)

Afscheid van de Moezel en meteen genieten van heerlijk stuurwerk door de Eifel. Ook de terugroute is grondig aangepast en staat garant voor mooi stuurwerk. Om u op tijd thuis te laten zijn eindigen we de route bij Bad Munstereifel, waar u de Autobahn A1 kunt nemen naar huis.

Extra overnachting bij start:

De route start bij het Van Der Valk Hotel in Stein / Urmond, gemakkelijk te vinden aan de kruising van de snelwegen vanuit Genk en Maastricht.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen op basis van half pension
  • bergrijvaardigheidstraining zoals in programma
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
23/05/2024 - 26/05/2024 € 575 € 645
Bochtentraining Duitsland
Leren motorrijden in de bergen
Bochten leren pakken met de motor
Bergvaardigheidstraining Moezel Kattenes
Bergvaardigheidstraining Duitsland
Bochten met de motor
Hotel Langen aan de Moezel
Kamer hotel Langen
Bergvaardigheidstraining Moezel Kattenes

Accommodatie

Hotel Langen te Kattenes ligt op ca 80 m van de Moezel en is een uitstekend geleid familiehotel en wordt door veel motorrijders bezocht en gewaardeerd.

Faciliteiten:
Eetzaal (ontbijtbuffet en driegangendiner), Gaststube, terras.

Parkeren:
Afgesloten stalling voor motoren.

Kamers:
Gelegen in het bijgebouw op slechts enkele meters. De kamers zijn goed ingericht en voorzien van wifi (gratis), tv, wekkerradio, kluisje (tegen betaling), douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik hier voor ons reservatieformulier!