Motorweekend Sprankelend Champagne | Motorreizen Frankrijk

Bijna iedereen kent champagne, maar slechts weinigen drinken het ook echt. Zo is het ook met de streek Champagne. Slechts weinigen kennen dit verrassend mooie gedeelte van Noord-Frankrijk, net over de Belgische grens, ingeklemd tussen de Marne en de Seine. Een glooiend landschap met prachtige oude steden en heerlijke wijnvelden om in alle rust doorheen te toeren. Champagne hoort u op gepaste wijze te drinken, van deze tour mag u met volle teugen genieten.

PROGRAMMA 4-DAAGSE MOTORTOUR IN DE CHAMPAGNE:

Dag 1: Genk – Dizy (ca. 330 km)

Meteen na vertrek uit Genk rijdt u over vlotte wegen naar het zuiden om in de buurt van Huy de Maas over te steken. In de Ardennen kunt u al genieten van heerlijk bochtenwerk. Langs de Semois verlaat u België om bij Sedan Frankrijk in te rijden. U rijdt nog een stukje langs de Maas, hier Meuse geheten naar Epernay, waar in Dizy, net buiten de stad, het hotel op u wacht.

Dag 2: Rondrit Champagne (ca. 265 km)

Vandaag gaat u de Champagnestreek verkennen. Reims is het meest bekend, maar Epernay heeft de meeste champagnehuizen, die u ook nog eens kunt bezoeken. Hautvillers is bekend om Dom Perignon en Reims om de prachtige Kathedraal. Tussen al deze plaatsen een mooi heuvellandschap met uitgestrekte wijnvelden en natuurlijk leuke wegen waar het goed toeren is.

Dag 3: Rondrit Marne en Meaux (ca. 270 km)

Deze dagtocht staat meer in het teken van de rivieren in dit toch verrassend waterrijke gebied. U start in westelijke richting naar het land waar de Brie vandaan komt. In tegenstelling tot de champagne kunt u die romige kaas gewoon op de motor proeven. Een stukje langs de Marne en dan oversteken naar het Meaux van oud wielrenner Joop Zoetemelk. Onderweg bezoekt u het Canal d’ Ourque met een uniek pompstation. Langs de Marne weer terug naar het hotel.

Dag 4: Dizy – Wavre (ca. 245 km)

De terugreis alweer. Deze laatste dag staat het stuurwerk weer bovenaan. U gaat direct naar het noorden, een laatste stukje Noord-Frankrijk, en rijdt bij Chimay weer België en de Ardennen in. De mooie wegen maken er een volwaardige toerdag van. Met een boog om Charleroi heen in de richting van Brussel. Bij Wavre eindigt de route aan de E411, waarna u op eigen gelegenheid naar huis kunt rijden.

Indien er een vrijdag en/of zondag in het verblijf valt, is er een korting van € 20 per persoon, per nacht. Op vrijdag en zondag is het restaurant immers gesloten en kan er dus geen avondmaal geserveerd worden.

Extra overnachting bij start:

De route start bij het M-Hotel (voorheen Molenvijver) in Genk, voor zowel Belgen als Nederlanders gemakkelijk aan te rijden.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in hotel Campanile Epernay - Dizy op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • motorroute op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/04/24 - 31/10/24 € 295 € 419

Indien er een vrijdag en/of zondag in het verblijf valt, is er een korting van € 20 per persoon, per nacht. Op vrijdag en zondag is het restaurant immers gesloten en kan er dus geen avondmaal geserveerd worden.

Motorrijden in de Champagne streek
Reims Motorvakantie Frankrijk
Motorweekend Sprankelend Champagne | Motorreizen Frankrijk
Met de motor door de champagnestreek
Motorreizen Frankrijk reserveren
Motorweekend  in Frankrijk
Motorrijden tussen de Champagne Druiven
Motorroutes in de Champagne
Champagne Motorreis
Hotel Campanile Epernay Dizy
Campanile Epernay Hotel Kamer
Campanile Epernay Dizy Restaurant

Accommodatie

U verblijft in Hotel Campanile Epernay-Dizy. Het hotel is zeer gunstig gelegen in het hart van de Champagne, in het dorpje Dizy aan een uitvalsweg van Epernay. Ook zeer gunstig om deze hoofdstad van de Champagne te bezoeken.

Faciliteiten:
Receptie, restaurant (Ontbijt in buffetvorm, 3-gangen keuzemenu als diner - vegetarische maaltijd op aanvraag beschikbaar) en terras. Wifi (gratis).

Parkeren:
Voldoende parkeerruimte (ook uit het zicht).

Kamers:
Elke kamer heeft zijn eigen stijl en is voorzien van wifi (gratis), telefoon, tv, minibar, bad of douche, haardroger en toilet. Soms met balkon.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!