Motorroutes Charme Offensief Ardennen | Motorreis België

De Ardennen, een prachtige streek op nog geen twee uur motorrijden van thuis. Belgisch en toch echt buitenland. De rivier de Ourthe vormt de scheiding tussen de ‘hoge’ en ‘lage’ Ardennen met elk hun eigen karakter. Onze Ardennen motortour met ook nog een klein stukje Frankrijk, is een prachtige tour door indrukwekkende natuur met mooie riviertjes, pittoreske dorpjes en heerlijk slingerende wegen. Neem daarbij een leuk klein hotel midden in de Ardennen met een goede keuken en u heeft alle ingrediënten voor een mooi motorweekend.

PROGRAMMA 3- OF 4- DAAGSE MOTORTOUR IN DE ARDENNEN:

Dag 1: Steensel – Val de Poix (ca 310 km)

Vanuit Steensel door een stukje Brabant en Limburg naar de Voerstreek. Al toerend wordt het stuurwerk ook steeds leuker. Bij Aywaille maken we een uitstapje naar de Redoute, de jaarlijkse scherprechter in Luik - Bastenaken – Luik. Weer terug op de begane grond rijden we langs Durbuy in zuidelijke richting en met wat mooie slingers naar St.Hubert. Dan bent u al bijna bij het terras van uw hotel in Val de Poix.

Dag 2: Rondrit Noordwest (ca. 265 km)

Vanuit Val de Poix doen we een ronde naar het noordwesten. Al kort na de start komt u langs een stadje dat bol staat van de boekwinkels. In Gedinne worden nog jaarlijks classic races gehouden op een fraai stratencircuit. Een stukje Franse Ardennen en langs de Maas die hier Meuse heet. Als u op het einde van de dag nog puf over heeft de mogelijkheid om Rochefort of de Grotten van Han te bezoeken.

Dag 3: Rondrit Zuidwest (ca. 265 km)

We maken opnieuw een prachtige lus over de mooiste en leukste wegen die de Ardennen ons te bieden heeft. Vandaag vooral datgene wat we van de Ardennen kennen, kleine riviertjes met kanovaarders en pittoreske dorpjes. Bouillon hoort hier natuurlijk in, maar Vresse en Bohan zijn ook leuk voor een korte stop. Na weer een klein stukje Meuse terug langs Redu, voor het geval u nog boeken wilde kopen.

Dag 4: Val de Poix – Withuis (ca 195 km)

Vanuit ons hotel eerst richting het oosten om nog zoveel mogelijk slingerende Ardennenweggetjes mee te nemen. Bij Houfalize gaan we naar het noorden om via een lekker snelle route naar Franchorchamps te rijden. We rijden dit keer een klein stukje langs het circuit, als dat niet afgesloten is. Vervolgens een klein stukje snelweg en dan via Battice naar Withuis. Vanaf hier kan iedereen zijn eigen weg vervolgen naar huis.

3 daagse Motortour: Bij de 3-daagse tour vervalt dag 2.

Extra overnachting bij start:

De route start bij Hotel Steensel, gelegen in het centrum van Steensel. Vanuit zowel België als Nederland gemakkelijk aan te rijden over de E34 (Antwerpen) of A67 (Eindhoven).

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 (4-daagse tour) of 2 (3-daagse tour) overnachtingen in hotel Le Val de Poix op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • GPS Route (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
3 dagen / 2 nachten
01/04/24 - 31/10/24 € 269 € 329
4 dagen / 3 nachten
01/04/24 - 31/10/24 € 399 € 489
Motortrip Ardennen Routes
Ardeense Specialiteiten
Motorrijden in de Ardennen
Motorreis Ardennen
Met de motor naar de Ardennen
GPS Route Ardennen
Motorroutes in de Ardennen
Bastogne Ardennen Motorreis
Garmin Routes Ardennen
Hotel Val de Poix Buitenaanzicht
Val de Poix Hotel Kamer
Hotel Val de Poix Restaurant Les Gamines

Accommodatie

U verblijft in Hotel Le Val de Poix dat in een mooi natuurgebied ligt, heel diep in de Ardennen. Het heeft mooie gerenoveerde kamers en fraaie terrassen aan het riviertje de l’Homme, dat dwars door Poix stroomt. Een loopbrug over dat riviertje verbindt beide delen van het hotel.

Faciliteiten:
Receptie, wifi (gratis), restaurant “Les Gamines” (ontbijt in buffetvorm, vast menu bij het diner uitgezonderd buffetvorm op zaterdag - vegetarische maaltijden op aanvraag beschikbaar), bar en terras.

Parkeren:
Voldoende bij het hotel aan de kant Rue des Ardennes (open parking)

Kamers:
Voorzien van tv, gratis wifi, haardroger, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!