Motorreizen in Duitsland

Weekendje Motorrijden in Pretpark Eifel | Motorreizen Duitsland

De Eifel wordt door velen gezien als een speeltuin voor motorrijders. Heel dichtbij en toch echt buitenland. Onze Eifeltour wordt dan ook door zeer veel mensen met plezier gereden. Vanuit Deudesfeld, een dorpje in het hart van de Vulkan-Eifel, hebben we een paar prachtige motorroutes voor u uitgezet. Zelfs al bent u met de regio vertrouwd, het pure rijgenot en door steeds nieuwe routes krijgt u op deze Eifeltour toch weer een frisse kijk op dit mooie gebied. Het proberen waard!

Lees meer

Motorvakantie Moezel - Hunsrück Leiwen | Motorreizen Duitsland

Het motorgebied rond de Moezel is ons inmiddels erg bekend. Vooral de prachtige afdalingen door de wijnvelden en de steile klimmetjes doen menig motorharten sneller kloppen. Deze Motortour is dan ook motorrijden in optima forma. Het plaatsje Leiwen zal bij velen vertrouwd overkomen en is nog steeds een prima uitgangspunt voor mooie ritten langs de Moezel en door de Hunsrück. Bij Hotel Weinhaus Weis, een echt familiehotel, hebben we een prima onderkomen voor mens en machine.

Lees meer

Motorreis Moezel Kattenes - Altijd goed | Motorreizen Duitsland

Al jaren hebben we een motortour naar Kattenes. Het is altijd weer een feest om er naar toe te rijden, het hotel altijd een plezier om te wezen en de omgeving heerlijk om rond te toeren. Een mix van prachtige stuurwegen in de Eifel en langs de Moezel, aangevuld met een dagje Hunsrück en Rijn. Heerlijk genieten van de vele kleurrijke wijndorpjes, dan weer de rust van het achterland. Natuurlijk ontbreken de bekende en gezellige stadjes als Cochem ook op deze tour niet.

Lees meer

Motorroutes Langs Rijn en Lahn | Motorreizen Duitsland

Een motorreisje langs de Rijn! Als cruise zeer comfortabel en geliefd bij ouderen. Op de motor gaat u vooral de bergen rond de Rijn verkennen met heerlijke bochten en prachtige uitzichten. Op zijn tijd een stop in een leuk oud stadje. Tijdens deze Rijn en Lahntour komt u naast de Rijn ook de Moezel en de Lahn tegen en rijdt u stukken van de Eifel, het Taunusgebergte en het Westerwald. Echt een tour die u als motorrijder een keer gedaan móet hebben.

Lees meer

Motorroute Sturen in het Westerwald | Motorreizen Duitsland

Het Westerwald is bij ons inmiddels een vaste waarde in het programma. Onze motorrijders weten het prima te vinden en zeer te waarderen. Het is dichtbij en een schitterend gebied dat qua natuur en stuurwerk gemakkelijk kan wedijveren met de Eifel en het Sauerland. De Kroppacher Schweiz, het Gelbachtal, de Lahn met Balduïnstein en Nassau zijn straks allemaal bekenden voor u. Deze motortour, in combinatie met een goed hotel, maakt het tot een topper in ons programma.

Lees meer

Motortrip Sauerland - Land van 1000 bergen | Motorreizen Duitsland

Van oudsher een van de favoriete vakantiestreken van Duitsland. Land van 1000 bergen met talrijke meren en uitgestrekte bossen. Fraaie stadjes en dorpen met witte vakwerkhuizen zorgen voor de afwisseling en de gelegenheid om af en toe even van de motor af te stappen. Op onze Sauerlandtour leiden we u over een groot deel van de 1000 bergen waarbij u na een dag heerlijk sturen lekker kunt bijkomen in uw hotel in het bergdorpje Altastenberg, op 6km afstand van Winterberg.

Lees meer

Motorreis Onontdekt Siegerland | Motorreizen Duitsland

Tussen het Sauerland en het Rijndal ligt nog een stukje Duitsland mooi te wezen. Ook in het Siegerland kunt u prachtig motorrijden. Wie er geweest is, weet het zich zeker te herinneren. Uiteraard beperken we ons niet tot het Siegerland, maar hebben alle mooie motorwegen door de wijde omgeving voor u aan elkaar geregen. In Bad Laasphe hebben we een prima uitvalsbasis om dit mooie gebied te verkennen. Dit onbekende Siegerland is een mooie aanvulling op ons programma.

Lees meer

Motorweekend Verrassend Teutoburgerwoud | Motorreizen Duitsland

Deze Motortour naar het Teutoburger Woud noemen we verrassend omdat zowel de beginnende als ook de ervaren motorrijder er veel plezier aan kan beleven. Dichtbij en toch echt buitenland. Meteen over de Duitse grens wordt het motorrijden al een stuk plezieriger. Alle bergen en bochten hebben we in de route verwerkt zodat u volop kunt genieten van het motorrijden in dit mooie stukje Duitsland. Het hotel ligt in het centrum van het gezellige Bad Rothenfelde, dus ook met de ‘après-tour’ zit het wel goed.

Lees meer

Motorroute Sprookjesachtig Weserbergland | Motorreizen Duitsland

Voor het Weserbergland hoeft u maar een klein stukje Duitsland in. Het is de geboorteplaats van vele sprookjes en u vindt het tussen Harz en Sauerland met veel natuurparken. De rivier de Weser stroomt er al eeuwen doorheen en gaf bestaansrecht aan mooie stadjes als Hameln en Bodenwerder. Omdat de slingerende wegen relatief rustig zijn is dit gebied uitermate geschikt om een paar dagen lekker te sturen. Tel daarbij een heel gezellig hotel en u geniet van een korte maar fijne motorvakantie.

Lees meer

Motorreis naar de Harz, de grens van oost en west | Motorreizen Duitsland

De Harz staat bij ons bekend als een uitstekend vakantiegebied en dat is niet zo verwonderlijk. Het zijn vooral de mooie bergen en de ruime wegen met grote lange bochten die op ons indruk maken. Het Middeleeuwse Goslar is een prima uitvalsbasis om dit mooie gebied te ontdekken. Naast natuur vindt u er nog veel authentieke dorpjes en prachtig gerestaureerde stadscentra. En ‘s avonds loopt u zo het oude centrum van Goslar in. Een fascinerende motortour. Heerlijk!

Lees meer

Motorreis Authentiek Thuringen | Motorreizen Duitsland

Thüringen wordt vaak gezien als het hart van Duitsland. Grote namen als Luther, Goethe en Bach zijn met Thüringen verbonden. Ze hebben ook een warm hart voor motorrijders. In de prachtige stadjes ervaart u de cultuur, maar het motorrijden voert in deze tour toch de boventoon. Bijna alle wegen zijn inmiddels nieuw geasfalteerd en slingeren zich door bossen, pittoreske dorpjes en een adembenemend landschap.

Lees meer

Motorvakantie Biosfeerreservaat Rhön | Motorreizen Duitsland

Onbekend maar niet onbemind. Na de Rhöntour bent u waarschijnlijk net zo enthousiast als wij, want in deze prachtige omgeving is het heerlijk motorrijden. Het hele gebied is sinds 1991 als Biosfeerreservaat erkend door Unesco. Dat betekent actief natuurbeheer waar ook wij van mogen genieten. Naast het Sauerland en de Rhön bezoekt u ook nog het Schlierbachswald op de grens van Hessen en Thüringen. Een heerlijke tour waarbij veel te zien is en u verrassend fijne stuurwegen tegenkomt. Echt genieten geblazen (of blazend genieten?).

Lees meer

Motorreis Mittelgebirge Rhön - Thüringen | Motorreizen Duitsland

De Rhön en Thüringen kent u misschien al. Ze hebben elk hun eigen karakter en staan bol van de natuurparken. Voegt u ze samen, krijgt u een uitstekende basis voor prachtige ritten. In Gersfeld hebben we een mooi onderkomen voor u gevonden in een hotel met alle faciliteiten die u zich maar wensen kunt. U maakt ook nog wat uitstapjes naar de Spessart en het Frankenland. Motortour Rhon Thuringen is al met al een fantastische tour met stevig stuurwerk.

Lees meer

Motortrip Wonderschoon Erzgebergte | Motorreizen Duitsland

Het Erzgebirge ligt echt in het oosten van Duitsland. De naam ruikt naar oude industrie, maar in werkelijkheid is het een prachtig en schoon natuurgebied. Onze motortour neemt u mee op een nieuw avontuur. De oude fabrieken zijn weg en de steden prachtig gerestaureerd. De bossen zijn er springlevend en de meeste wegen inmiddels nieuw geasfalteerd. Daarbij een prima hotel aan het Marktplein van Annaberg Bucholz en we hebben een heerlijke motortour naar een onbekend en onverwacht mooi gebied.

Lees meer

Motorvakantie Grandioos Beierse Woud | Motorreizen Duitsland

Een prachtig bergland in het zuidoosten van Duitsland, grenzend aan het Tsjechische Bohemen. Het is één groot natuurpark en u vindt er rust en ruimte in overvloed. De wegen zijn er bochtig en van uitstekende kwaliteit. Een echt Duits familiehotel middenin een leuk dorp maken het tot een tour die u als motorrijder zeker zult waarderen. Onze Beierse Woud Motortour is een echte aanrader!

Lees meer

Motorvakantie Grenzeloos Saarland | Motorreizen Duitsland

Deze motorvakantie naar het Saarland in Duitsland is één van de toppers uit ons motorprogramma. Helemaal aan het randje van Duitsland, tussen schitterende gebieden om te motorrijden, ligt het gezellige en motorvriendelijke Hotel Bliesbrück. Grenzeloos toert u afwisselend door vier landen. Heenreis van deze motortour door de Eifel, een dagje in de Vogezen, een dagje in het Pfalzerwald en de terugreis door Luxemburg, staan garant voor vier dagen spelen met de motorfiets. Echt genieten in optima forma.

Lees meer

Motorroutes Wijndomein Pfalzerwald | Motorreizen Duitsland

Goede wijn behoeft geen krans, maar het gebied waar hij vandaan komt misschien wel. Duitse en Franse motorrijders komen er graag en wij weten inmiddels wel waarom. Ingeklemd tussen de Rijn en Frankrijk ligt het gewoon mooi te wezen. Geniet op onze Pfalzerwaldtour van een gunstig klimaat, mooie oude wijnstadjes, prachtige vakwerkhuizen en heel veel heerlijke motorweggetjes. Een gouden krans waard. Tel daarbij een prachtig hotel in een leuke stad en u hebt een geweldige motorvakantie.

Lees meer

Bochtenparadijs Odenwald | Motorreizen Duitsland

De Duitse motorrijders weten het al lang: dit is een prachtig gebied om te toeren. Het Odenwald ligt in de driehoek Frankfurt – Würzburg – Heidelberg. Een gebied rijk aan ongerepte natuur, oude stadjes, kloosters en burchten. Voor de motorrijders zijn het vooral de bochtige wegen die de aantrekkingskracht vormen. Bovendien logeert u bij een familie met een warm hart voor de motorrijder. Plezier en een goede verzorging verzekerd dus. Echt een aanrader.

Lees meer

Motorreis Zwarte Woud Kniebis | Motorreizen Duitsland

Een paar dagen motorrijden op de allermooiste stuurwegen en geen lange aanrijroute over saaie autosnelwegen. Een betaalbaar starthotel en een goed en betaalbaar onderkomen middenin de natuur. Dat alles biedt deze vijfdaagse Motortour naar het prachtige Zwarte Woud. Heerlijk toeren door een omgeving die voor de motorrijder gemaakt is. Als u de heen- en terugreis van de Moezeltour er bij optelt, kunt u 7 dagen geweldig sturen !!!!

Lees meer

Motortour Zwarte Woud Todtnau | Motorreizen Duitsland

Voor motorrijders is het Zwarte Woud misschien wel het mooiste gebied van Duitsland. Een prachtige natuur, waarin hoge bergen en mooie valleien, donkere bossen en open weilanden elkaar afwisselen. Op deze Zwarte Woudtour ziet u overal oude Schwarzwalder boerderijen die sfeerbepalend zijn en een genot om te zien. Dit alles wordt met elkaar verbonden door uitstekende wegen met heerlijke bochten. Die Duitsers boffen maar weer. Gelukkig voor ons is het niet zo ver weg.

Lees meer

Rondreis Schwingen in Zuid Duitsland | Motorreizen Duitsland

Op veler verzoek een rondreis, waarbij u niet eerst een lange rit moet maken naar een beginpunt. Een prachtige rondreis, die net over de grens van Zuid Limburg begint en u 7 dagen lang over de mooiste wegen van Zuid Duitsland voert, met een uitstapje naar Zwitserland en een rondje door Oostenrijk. Aan het eind bent u in een paar uurtjes weer thuis. Schwingend op uw motor geniet u elke dag van bergen en bochten, afgewisseld met bochten en bergen. Een waar genot voor de verwende motorrijder.

Lees meer