Motorreis L'Amour in de Franse Jura | Motorreizen Frankrijk

Op deze motortour rij je door het Massif du Jura, een prachtig natuurgebied, gelegen in het oosten van Frankrijk en wat zich uitstrekt tot over de grens met Zwitserland. Door de vele kloven, riviertjes en mooie meren is het al jaren populair bij kampeerders. Voor ons motorrijders zijn de wegen die dit alles verbinden veel interessanter en dus hebben we met de Jura weer een tour in ons programma om stapelverliefd op te worden. Grote en kleine Colletjes, Gorges en Lac’s. Tel daarbij een leuk hotel met goede keuken in een klein dorp, middenin een prachtige natuur, en u gaat een heerlijke vakantie tegemoet.

PROGRAMMA 6-DAAGSE MOTORTOUR IN DE FRANSE JURA:

Dag 1: Nancy – Lamoura (ca. 345 km)

Vanuit Nancy door de binnenlanden naar Vittel, om wat bronwater in te slaan. Na de oversteek van de Saône en de Doubs komt u langzaamaan in de Jura en worden de bergen hoger en de dalen dieper. U eindigt op 1154 m hoogte bij uw hotel in Lamoura.

Dag 2: Rondrit Vooralpen (ca. 280 km)

Meteen door naar het zuiden over de hoogste toppen van de Jura. Prachtige vergezichten, waarbij je met mooi weer zowel het meer van Genève als de Mont Blanc kunt zien liggen. We blijven aan de Franse kant, rijden de eerste Cols en op de terugweg passeert u al de eerste Gorges.

Dag 3: Rondrit Centraal Jura (ca. 270 km)

Vandaag het hart van de Jura, met bekende meren als het Lac de Coiselet en het Lac de Vouglans. Ook uitzichtpunten bij Cirque de Baume en bij de Reculée des Planche zijn in de route opgenomen. Bent u op tijd terug kunt u nog even een bezoek brengen aan St.Claude, hoofdstad van de pijp, en dus het walhalla voor de pijprokers onder ons.

Dag 4: Rondrit Cols en Gorges (ca. 290 km)

Weer naar het zuiden en op zoek naar de kleine colletjes waar dit gebied rijk aan is. De Col de Bische en de Col de Grand Colombier, met tussendoor een kop koffie aan de Rhône. Misschien een uitstapje naar de Lacets du Grand Colombier. Als tegenwicht een flink stuk door de Gorges de L’Áin. We sluiten de dag weer af met St.Claude en nog een paar mooie slingerwegen naar het hotel.

Dag 5: Rondrit Zwitserse Jura (ca. 250 km)

Een route door het Zwitserse gedeelte van de Jura. Uitgestrekte bossen en natuurlijk het meer van Genève. Om daar te komen rijden we eerst een mooi stuk over de hoogvlaktes van de Haute Jura. Eenmaal in Zwitserland passeren we het Lac de Joux en zoeken we een terrasje aan het Lac Léman (meer van Genève). Daarna nog een mooi klimmetje naar het hotel.

Dag 6: Lamoura – Nancy (ca. 340 km)

Alweer de laatste dag van deze tour. We nemen in stijl afscheid van de Jura, door er nog een flink stuk doorheen te rijden. Langs de Doubs, met een grote boog om Besançon heen, en dan door het echte Franse binnenland terug naar Nancy.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij het Ibis Styles Hotel Nancy Sud Houdemont. Er wordt een route bijgeleverd om op een plezierige manier naar Nancy te rijden.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 5 overnachtingen in hotel Les Arobiers op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/06/23 - 21/09/23 € 549 € 625
Viaduct van Cize-Bolozon
Motorreis L'Amour in de Franse Jura | Motorreizen Frankrijk
Motorrijden in de Franse Jura
Mont d'or in de Franse Jura
Franse Keuken
Plat Les Arobiers
Hotel Les Arobiers Lamoura
Hotel Les Arobiers Kamer
Hotel Les Arobiers Restaurant

Accommodatie

U verblijft in Hotel Les Arobiers, op 1154 m hoogte in het kleine dorp Lamoura. Dit Charme hotel heeft 13 kamers, een bar en een eigen restaurant met vele lokale specialiteiten. U wordt er vriendelijk ontvangen.

Faciliteiten:
Gratis wifi, restaurant (Ontbijt in buffetvorm en 3-gangenmenu als diner), bar, tuin & terras

Parkeren:
Naast het hotel op de privéparking

Kamers:
TV, toilet, badkamer met bad of douche, haardroger, gratis wifi.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!