Rondreis Schwingen in Zuid Duitsland | Motorreizen Duitsland

Op veler verzoek een rondreis, waarbij u niet eerst een lange rit moet maken naar een beginpunt. Een prachtige rondreis, die net over de grens van Zuid Limburg begint en u 7 dagen lang over de mooiste wegen van Zuid Duitsland voert, met een uitstapje naar Zwitserland en een rondje door Oostenrijk. Aan het eind bent u in een paar uurtjes weer thuis. Schwingend op uw motor geniet u elke dag van bergen en bochten, afgewisseld met bochten en bergen. Een waar genot voor de verwende motorrijder.

PROGRAMMA 7-DAAGSE RONDREIS IN ZUID DUITSLAND:

Dag 1: Verviers - Karlsruhe (ca. 355 km)

We verlaten Verviers via de snelweg, zodat u de gelegenheid heeft de route gemakkelijk ergens verderop op de pakken. Via de Ardennen, de Eifel, de Moezel, de Hunsrück en het Pfalzerwald rijdt u naar de Rijn, die u bij Karlsruhe oversteekt. Via de rondweg naar het Stationsplein, waar het Ibis Hotel en de nodige terrassen op u wachten.

Dag 2: Karlsruhe / Friedrichshafen (ca. 295 km)

Meteen buiten de stad bent u al in het Schwarzwald. De mooie stuurwegen stapelen zich op. Op de Schwarzwald Hohenstrasse is het echt zwieren en zwaaien. Na het Schwarzwald de Schwäbische Alp, waar het landschap opener wordt. Wat wel blijft zijn de mooie bochten en ter afwisseling een enkel rivierdal. Langs de boomgaarden bij de Bodensee naar het hotel bij het vliegveld van Friedrichshafen

Dag 3: Rondrit Bodensee en Appenzeller Land (ca. 240 km)

Met een mooie boog naar en langs de Bodensee naar het bekende Stein am Rhein. Dan bent u al in Zwitserland en vervolgen we onze weg richting het Appenzeller Land. Via een onverwacht mooi stukje stuurwerk komt u bij de boot over de Bodensee. Een leuke overtocht brengt u weer in Friedrichshafen, waar u nog een terrasje kunt pakken, of naar het hotel rijden.

Dag 4: Friedrichshafen – Garmisch Partenkirchen (ca. 255 km)

Kort na vertrek bent u al in Allgäu, een gebied dat u ongetwijfeld kent van de vele reclames over Duitsland. Prachtig om doorheen te rijden. We steken af en toe de Oostenrijkse grens over en over de Riedbergpass en de Oberjoch Strasse rijden we naar het Namlostal. Heerlijk stuurwerk dat pas eindigt in Garmisch en ons hotel in het oude Partenkirchen.

Dag 5: Rondrit Kühtaisattel en Aachensee (ca. 270 km)

Om de bochtenhonger te stillen, rijden we rondje Oostenrijk. Meteen na de grens het Leutaschtal en de afdaling naar Telfs. Via Haimigerberg naar de Kühtaisattel, het hoogste punt van deze tour. Een rondje over de oude Brenner en dan een totaal andere wereld langs de Achensee en de Sylvensteinsee. Na een paar euro tol bent u weer bij uw hotel.

Dag 6: Garmisch Partenkirchen – Würzburg (ca. 355 km)

Een lange route, weer terug naar het midden van Duitsland. Lekker vlot sturen en genieten van een mooie natuur. We leiden u om alle grotere plaatsen en grote druktes heen, zodat u op tijd in Würzburg kunt zijn. Een biertje in het hotel en dan snel naar de brug over de Main en de gezellige binnenstad met restaurants en terrassen.

Dag 7: Würzburg – Uckerath / A3 (ca. 285 km)

We nemen in stijl afscheid met nog een mooie tourroute door de Spessart en langs het Westerwald. Af en toe een klein stukje Autobahn om op de schieten. We eindigen bij de Autobahn A3 richting Köln. Daarvoor in Uckerath nog een Konditorei om even op adem te komen voor u aan de thuisreis begint.

Extra overnachting bij start:

De route start bij Van der Valk Hotel Verviers. Als u ’s morgens van huis vertrekt kunt u Verviers ook rustig overslaan en de route later op de E42 oppakken.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 6 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds

--> Prijzen vanaf € 615 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in logies en ontbijt
--> Contacteer ons HIER voor een prijsofferte inclusief starthotel!

Garmisch Partenkirchen Motorroute
Motorrijden doorheen Duitsland
Eten in Duitsland
Motorrijden in het zuiden van Duitsland
Motorreizen Duitsland
Motorroutes Duitsland Oostenrijk
Motorrijden in het zuiden van Duitsland
Zuid Duitsland Motorroutes
Rondreis Zuiden van Duitsland
Hotel Mercure  Garmisch
Ibis Friedrichshafen
Ibis Karlsruhe

Accommodatie

We hebben voor u 4 comfortabele hotels van de Accor Groep gekozen.

De 1e nacht in: Hotel Ibis Karlsruhe Bahnhof; 2e en 3e nacht in Hotel Ibis Friedrichshafen Airport; 4e en 5e nacht in Mercure Hotel Garmisch Partenkirchen; 6e nacht in Mercure Hotel am Mainufer

Moderne hotels met goede kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet. Karlsruhe en Wurzburg hebben geen restaurant, maar bieden wel snacks aan. Friedrichshafen en Garmisch hebben wel een restaurant. In alle gevallen vindt u ook restaurants in de directe omgeving. Goed voor de afwisseling. Overal is ruim voldoende parkeerplaats aanwezig.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!