Motorreizen in Frankrijk

Motortrip naar Picardië en de Somme | Motorreizen Frankrijk

Op weg naar Parijs rijden we er vaak langs, niet wetend wat voor moois er te zien is. Dichtbij huis met een rustiek binnenland, mooie kusten, oude steden en wegen die veel bochtiger zijn dan u dacht. Echt een streek om een keer op de motor te verkennen. De tour naar Picardië en de Somme heeft als startpunt Brugge, meteen een uitgelezen kans om de nacht vooraf ook te boeken en een avondje gezellig in Brugge op stap te gaan.

Lees meer

Motorvakantie D-Day in Normandië | Motorreizen Frankrijk

In Normandië is het verrassend mooi motorrijden. Velen kennen het alleen van D-Day, de landingsstranden en de indrukwekkende musea uit de 2e wereldoorlog. Maar u vindt er ook prachtige natuur, uitgestrekte stranden, soms steile kusten en mooie stadjes. Op deze motortour wordt dit alles verbonden door mooi slingerende wegen in een glooiend landschap. Een prachtige combinatie van recente geschiedenis en lekker motorrijden.

Lees meer

Motorweekend Sprankelend Champagne | Motorreizen Frankrijk

Bijna iedereen kent champagne, maar slechts weinigen drinken het ook echt. Zo is het ook met de streek Champagne. Slechts weinigen kennen dit verrassend mooie gedeelte van Noord-Frankrijk, net over de Belgische grens, ingeklemd tussen de Marne en de Seine. Een glooiend landschap met prachtige oude steden en heerlijke wijnvelden om in alle rust doorheen te toeren. Champagne hoort u op gepaste wijze te drinken, van deze tour mag u met volle teugen genieten.

Lees meer

Motorroute Smullen van Elzas-Vogezen | Motorreis Frankrijk

Een heerlijke motorvakantie in Frankrijk! Direct na de start in Eupen is het al mooi toeren en dat blijft 5 dagen zo. In de Vogezen hebben ze echt aan motorrijders gedacht. Deze Motortour brengt u langs prachtige bergwegen, afgewisseld met kastelen, de lieflijke Route des Vins en langs eeuwenoude wijndorpen. Heerlijk om te rijden. Ook heerlijk voor de inwendige mens, die kan genieten van een perfecte harmonie van Franse verfijning en Duitse degelijkheid.

Lees meer

Motorreis L'Amour in de Franse Jura | Motorreizen Frankrijk

Op deze motortour rij je door het Massif du Jura, een prachtig natuurgebied, gelegen in het oosten van Frankrijk en wat zich uitstrekt tot over de grens met Zwitserland. Door de vele kloven, riviertjes en mooie meren is het al jaren populair bij kampeerders. Voor ons motorrijders zijn de wegen die dit alles verbinden veel interessanter en dus hebben we met de Jura weer een tour in ons programma om stapelverliefd op te worden. Grote en kleine Colletjes, Gorges en Lac’s. Tel daarbij een leuk hotel met goede keuken in een klein dorp, middenin een prachtige natuur, en u gaat een heerlijke vakantie tegemoet.

Lees meer

Motorroutes in Bourgondisch Bourgogne | Motorreizen Frankrijk

Bekijken we de kaart van Frankrijk, dan ligt Bourgogne op de plaats waar bij de mens het hart zit. Voor de liefhebbers van goede wijn, een verfijnde keuken, kunst en cultuur is het ook het hart van Frankrijk. Ook voor motorrijders valt er veel te genieten. De bergen zijn er niet zo hoog, er lopen wel prachtige, slingerende wegen doorheen. Tel daarbij een prima hotel met goede keuken, en u hebt een motortour voor de echte Bourgondiërs.

Lees meer

Motorvakantie Auvergne – Centraal Massief | Motorreizen Frankrijk

De Auvergne ligt in het hart van Frankrijk, in het Centraal Massief en is qua natuurschoon misschien wel één van de mooiste gebieden van Frankrijk. Het biedt u zeer veel afwisselende routes, variërend van oude vulkanen, prachtige Gorges tot uitgestrekte hoogvlaktes. In alle gevallen met een rust die u op niet veel andere plekken meer vindt. Als motorrijder zult u verrast worden door de enorme verscheidenheid aan wegen. Of u nu haarspeldbochten wilt rijden of glooiende wegen zoekt, de Motortour Auvergne heeft het allemaal.

Lees meer

Motorvakantie Genieten in de Dordogne | Motorreizen Frankrijk

Deze motortour door de Dordogne is een topper voor de echte levensgenieters. De Dordogne biedt u een mooi landschap van heuvels en riviertjes, fraaie middeleeuwse stadjes en stille dorpen. Frankrijk zoals velen het zoeken en een heerlijk gebied om lekker toerend te ontdekken. Tel daarbij de beroemde keuken van de Périgord, een prachtig stadje als uitgangspunt en u hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Lees meer

Motorroute Klimmen in de Franse Alpen | Motorreizen Frankrijk

In een grootse bergwereld met toppen als de Mont Blanc liggen fantastische wegen in alle soorten en maten. Lange bochten, scherpe hairpins, stevige klims en steile afdalingen maken het voor veel motorrijders tot een waar eldorado. De prachtige Alpen vanuit een Frans perspectief. Ook met de inwendige mens weten de Fransen wel raad, en dat merkt u in uw hotel in Le Grand Bornand. Met deze tour door de Franse Alpen is het écht leven als God in Frankrijk.

Lees meer

De Tour de France Cols | Motorreizen Frankrijk

Een pittige tour naar het hart van de Franse Alpen, boordevol Cols van de 1e en de buiten-categorie. De grootsheid van de natuur is indrukwekkend en u klimt naar grote hoogtes en daalt af in diepe kloven. De routes zijn stevig maar voor een ervaren motorrijder een waar genot. Een combinatie van rijden op hoog niveau en een Nederlandstalig onderkomen met de gezelligheid van thuis.

Lees meer

Motorvakantie naar de Provence – Côte d’Azur | Motorreizen Frankrijk

Deze Motortour neemt u mee naar een beroemd vakantiegebied, waar het verrassend goed sturen is. De prachtige routes gaan vooral door de bergen van het binnenland en langs de Gorges van de Provence, de Corniches van de Côte d’Azur en heerlijke rallywegen rond de Col de Turini. Echt een topper voor de meest verwende motorrijder. Omdat u zo dicht bij de Middellandse Zee zit is het zeer aan te bevelen om er een paar dagen bij te boeken en wat vakantie te houden. Zelfs in het vroege voorjaar en late herfst kunt u hier nog prima weer treffen.

Lees meer

Motorroute Pieken in de Pyreneeën | Motorreizen Frankrijk

De Pyreneeën zijn berucht en beroemd vanwege de spannende beklimmingen in de Tour de France. Ook als motorrijder vindt u hier volop uitdagingen en kunt u genieten van veel variatie in natuurschoon omdat u beurtelings aan de Spaanse (droge) en aan de Franse (groene) kant rijdt. Een onvergetelijke week, waarbij u overdag over rustige, bijna verlaten wegen met veel bochten en mooi asfalt rijdt, en ’s avonds in een gezellig stadje uit eten gaat.

Lees meer