Motorreis Mittelgebirge Rhön - Thüringen | Motorreizen Duitsland

De Rhön en Thüringen kent u misschien al. Ze hebben elk hun eigen karakter en staan bol van de natuurparken. Voegt u ze samen, krijgt u een uitstekende basis voor prachtige ritten. In Gersfeld hebben we een mooi onderkomen voor u gevonden in een hotel met alle faciliteiten die u zich maar wensen kunt. U maakt ook nog wat uitstapjes naar de Spessart en het Frankenland. Motortour Rhon Thuringen is al met al een fantastische tour met stevig stuurwerk.

PROGRAMMA 4- OF 5-DAAGSE MOTORTOUR RHÖN THURINGEN:

Dag 1: Wesel - Gersfeld (ca. 385 km)

Na een aanloop door het Münsterland staan het Sauerland, Hessisches Bergland, Knüllgebirge en Vogelsberg garant voor een prachtig dagje sturen. Gaat u niet naar Wesel, kunt u de route op verschillende plaatsen langs de Autobahn oppakken. Er blijft nog genoeg te genieten over. Na aankomst mag u, moe maar voldaan, lekker nagenieten op het terras van Hotel Gersfelderhof.

Dag 2: Rondrit Fränkische Schweiz (ca. 325 km)

Een stevige tocht in zuidoostelijke richting. Door Naturpark Hassberge naar het middeleeuwse Königsberg. U kunt een kijkje nemen bij het begin van het Main-Donau Kanaal en in de Fränkische Schweiz een stop maken bij Kathi Bräu, een van de bekendste motortrefpunten van Duitsland. In het Wiesentthal vindt u wilde rotsformaties waar deze streek beroemd om is. Langs Sesslach terug naar het hotel.

Dag 3: Rondrit Thüringen (ca. 295 km)

Naar het Thüringerwald, een gebied met vele toeristische ‘Strassen’. U rijdt stukjes van de Alleenstrasse, de Klassiekerstrasse en de Porzelanstrasse. Onderweg kunt u de unieke Lichtenhain Bergbahn bezoeken. Er wordt hard aan de wegen gewerkt, dus af en toe een omleiding hoort bij deze streek. Een mooie stuurdag door een gebied waar u hier en daar de oude sfeer nog kunt opsnuiven.

Dag 4: Rondrit Spessart en Rhön (ca. 270 km)

De natuurparken Hessischer Spessart en de Bayrische Rhön vormen het reisdoel van vandaag. Voor de afwisseling een stukje langs de Main. In het oude Gemünden vindt u vast een terras voor een heerlijke Kaffee mit Kuchen. Een bezoek aan het Kloster Kreuzberg (met een heerlijk eigen bier) bij Bischofsheim hoort ook bij de Rhön. Met de Hochrhönstrasse en de Wasserkuppe sluiten we de dag af.

Dag 5: Gersfeld–Wesel (ca. 395 km)

Ook deze laatste dag heeft weer alles in huis om er een fijne motordag van te maken. We gaan ook terug weer door de Rhön en het Sauerland. Gewoon heerlijk sturen en genieten van een mooie omgeving. De route loopt door tot het starthotel in Wesel. Onderweg komt u regelmatig de snelweg tegen om sneller naar huis te rijden.

4 daagse Motortour: Bij 4 daagse motortour vervalt dag 2.

Extra overnachting bij start:

De route start bij het Hotel Haus Duden in Wesel. Het starthotel is zeer vriendelijk geprijsd en voor de meeste van u vrij gemakkelijk aan te rijden. Voor de Nederlanders aan de A3 een stukje na Arnhem, en voor de Belgen vanuit Eindhoven – Venlo schuin oversteken naar Wesel.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 4 (5-daagse tour) of 3 (4-daagse tour) overnachtingen in hotel Gersfelderhof op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • motorroute op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW& Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
4 dagen / 3 nachten
01/04/24 - 31/10/24 € 379 € 409
5 dagen / 4 nachten
01/04/24 - 31/10/24 € 509 € 545
Rhon Thuringen Motortour
Motorroutes Rhön Thüringen
Motorritje Duitsland
Rhon Thuringen GPS
Motorreis Duitsland
Met de motor door Duitsland
Rhon Thuringen Motoroutes GPS
Rhon Thuringen Duitsland Motorreis
Motorrijden in Duitsland
Hotel Gersfelderhof in Gersfeld
Kamer Gersfelderhof
Gersfelderhof Restaurant

Accommodatie

U verblijft in Hotel Gersfelderhof, rustig gelegen boven Gersfeld, op ca. 500 m van het gezellige centrum. U moet dan ’s avonds wel weer naar boven lopen.

Faciliteiten:
Restaurant (Ontbijt in buffetvorm, 3-gangenmenu of buffet (afhankelijk van de bezettingsgraad) als diner), gezellige bar, terras, overdekt zwembad, fitness en sauna.

Parkeren:
Ruime hotelparking, garage mogelijk op aanvraag

Kamers:
Comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, tv, wifi (gratis) , minibar, kluisje, haardroger, douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!