Motorvakantie Biosfeerreservaat Rhön | Motorreizen Duitsland

Onbekend maar niet onbemind. Na de Rhöntour bent u waarschijnlijk net zo enthousiast als wij, want in deze prachtige omgeving is het heerlijk motorrijden. Het hele gebied is sinds 1991 als Biosfeerreservaat erkend door Unesco. Dat betekent actief natuurbeheer waar ook wij van mogen genieten. Naast het Sauerland en de Rhön bezoekt u ook nog het Schlierbachswald op de grens van Hessen en Thüringen. Een heerlijke tour waarbij veel te zien is en u verrassend fijne stuurwegen tegenkomt. Echt genieten geblazen (of blazend genieten?).

PROGRAMMA 4-DAAGSE MOTORTOUR RHÖN OBERAULA:

Dag 1: Wesel – Oberaula (ca. 340 km)

We rijden langs de randen van het Münsterland om zo snel mogelijk in het mooie Sauerland te komen. Tussendoor een stukje snelweg om het Ruhrgebied te omzeilen. Langs Warstein en Willingen slingert u naar het Wildunger Bergland om vervolgens het Knüllgebirge te bedwingen. Na al dit stuurgeweld wacht u een hartelijke ontvangst en lekker eten in Hotel Zum Stern.

Dag 2: Rondrit Hessen en Thüringen (ca. 270 km)

Natuurparken in overvloed vandaag. Om de mooiste plekjes te ontdekken rijden we stukken van de Deutsche Fachwerkstrasse, de Ferienstrasse Alpen-Ostsee, de Deutsche Alleenstrasse en de Erlebnisstrasse der Deutschen Einheit. Bij die laatste steekt u af en toe de oude oostgrens over. U komt door oude stadjes als Rotenburg an der Fulda en met de Hohe Meisner heeft u een hoogste punt te pakken. Er is veel te zien en u kunt heerlijk genieten van het motorrijden.

Dag 3: Rondrit door de Rhön (ca. 285 km)

Vandaag bezoekt u de Rhön en daarvoor rijden we in een grote cirkel om Fulda heen. Een stukje Vogelsberg, een stukje Spessart en natuurlijk Naturpark Bayerische Rhön. Een mooi en open berglandschap met prachtige vergezichten, waarbij u tot 900 meter hoog komt. En ook vandaag weer wegen die speciaal voor de motor zijn aangelegd.

Dag 4: Oberaula – Wesel (ca. 340 km)

Helaas alweer terug naar huis. We gaan onze huid duur verkopen en maken er eerst nog een mooie stuurdag van. Langs de onderkant van het Sauerland en dwars door het Rothaargebirge weer terug naar Arnsberg. Daarna kunt u kiezen om via de Autobahn naar huis te rijden of de route verder te volgen door het Münsterland tot in Wesel.

Extra overnachting bij start:

De route start bij het Hotel Haus Duden in Wesel. Het starthotel is zeer vriendelijk geprijsd en voor de meeste van u vrij gemakkelijk aan te rijden. Voor de Nederlanders aan de A3 een stukje na Arnhem, en voor de Belgen vanuit Eindhoven – Venlo schuin oversteken naar Wesel.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in Parkhotel Zum Stern op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • gpsroutes (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/04/24 - 31/10/24 € 379 € 419

COMBINEER DEZE MOTORREIS MET ONZE 4-DAAGSE WONDERSCHOON ERZGEBERGTE MOTORTOUR. KLIK HIER!

Motorrijden doorheen Duitsland
Duitse Bakkerij Motorrit
Motortrip Rhön
Motorvakantie naar de Rhön
Motorreizen Duitsland reserveren
Motorroutes op GPS Duitsland
Rhon Oberaula Duitsland
Motorrijden in Duitsland
Motorvakantie Rhon in Duitsland
Parkhotel Zum Stern
Parkhotel Zum Stern Kamer
Zum Stern Hotel

Accommodatie

U verblijft in het fraaie viersterren Parkhotel Zum Stern, middenin het kleine Oberaula. Het gezellige familiehotel wordt al generaties lang door de familie Lepper geleid. De keuken staat zeer goed bekend en de familie zal er zeker voor zorgen dat u niets tekort komt.

Faciliteiten:
Wifi (gratis), restaurant (Ontbijt in buffetvorm, 3-gangenmenu als diner - vegetarische maaltijden beschikbaar), hotelbar, binnenzwembad, wellness, sauna.

Parkeren:
Ruime hotelparking

Kamers:
Voorzien van flatscreen TV, kluisje, haardroger, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!