De Tour de France Cols | Motorreizen Frankrijk

Een pittige tour naar het hart van de Franse Alpen, boordevol Cols van de 1e en de buiten-categorie. De grootsheid van de natuur is indrukwekkend en u klimt naar grote hoogtes en daalt af in diepe kloven. De routes zijn stevig maar voor een ervaren motorrijder een waar genot. Een combinatie van rijden op hoog niveau en een Nederlandstalig onderkomen met de gezelligheid van thuis.

PROGRAMMA 7-DAAGSE MOTORTOUR TOUR DE FRANCE COLS:

Dag 1: Dijon – Allemond (ca. 385 km)

Om te beginnen wat vlotte wegen om u een stuk op weg naar de bergen te brengen. Wat kleine weggetjes door de Jura, een stuk langs de Rhône, en tot slot nog een pittig stukje sturen rond Grenoble. Een mooie dag om warm te draaien voor het grote werk dat komen gaat.

Dag 2: Rondrit Col de l’Iséran (ca. 325 km)

Meteen een rit over de grote Cols. Zonder hoogtevrees een schitterende dag. Over de Glandon en de Madeleine naar Val d’Isère en de 2784 m hoge Col de l’Iséran. Met de Col de la Croix de Fer ronden we de dag af.

Dag 3: Rondrit Col d’Izoard (ca. 300 km)

Over de Lautaret naar Briançon, de ongekroonde hoofdstad van de Franse Alpen. Op de Col d’Izoard, met de beroemde Casse Déserte, waant u zich in een maanlandschap. Via het oude Guillestre rijdt u naar het meer van Serre-Ponçon. Een klein stukje Route Napoléon en de Col d’Ornon maken de dag compleet.

Dag 4: Rondrit naar de Gorges van de Vercors (ca. 270 km)

Vandaag gaan we niet hoog maar diep. De Gorges de la Bourne, het beroemde plaatsje Pont-en-Royans en de Combe de Laval. Grote namen voor smalle kloven en diepe dalen. Ter afwisseling nog even langs Grenoble. Een prachtige dag in een geheel andere wereld.

Dag 5: Rondrit Galibier en een stukje Italië (ca. 305 km)

Vandaag weer grote Cols, te beginnen met de 2646 m hoge Galibier. Over de Mont Cenis rijden we Italië binnen. Bij Sestrière kunt u een ommetje maken om de sfeer van vroegere Olympische Spelen te proeven. Via de Montgenèvre en de Col de Lautaret weer terug naar het hotel.

Dag 6: Rondrit naar l’Alpe d’Huez (ca. 110 km)

Het hotel ligt maar een paar kilometers van l’Alpe d’Huez verwijderd. Als echte liefhebber moet u daar, samen met de fietsers, minstens één keer de bult oprijden. We nemen alle kleine, maar zeer spectaculaire weggetjes in de omgeving onder de wielen. Vandaag ook tijd voor een wandeling of gewoon lekker aan een riviertje liggen. Voor diegenen die meer willen rijden hebben we een extra route van 100 km naar Chamrouse bijgevoegd.

Dag 7: Allemond – Dijon (ca. 365 km)

Alweer de terugreis. Nog een keer over de Col du Glandon. Met de Col de Frêne nemen we afscheid van de Alpen en rijdt u de Jura binnen. Het laatste gedeelte brengt u weer snel naar het eindpunt van de tour in Dijon. Een mooie stuur- en tourdag, zodat u ook deze laatste dag nog vol aan uw trekken komt.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt aan de zuidkant van Dijon bij Comfort Hotel Dijon Sud in Longvic.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 6 overnachtingen in Auberge La Douce Montagne op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/05/24 - 15/10/24 € 675 € 715
Motorrijden in de Bergen
Motorvakanties in Frankrijk
Motorrijden in de Franse Alpen
Motorrijden Franse Cols
Lekker eten in de Alpen
Frankrijk Gorges Motorroute
Franse Cols Motorreizen
Motorroutes Frankrijk GPS
Bergtop Frankrijk met de motor
Auberge La Douce Montagne in Allemont
Hotel La Douce Montagne Kamer
Douce Montagne Allemont Bar

Accommodatie

U verblijft in Hotel Auberge La Douce Montagne, gelegen in het dorp Allemont aan de voet van de Alpe d´Huez. De Nederlandse hoteleigenaars heten u daar van harte welkom.

Faciliteiten:
Receptie, lounges, restaurant (Ontbijt in buffetvorm en 3-gangen menu als diner), gezellige bar met terras, wifi (gratis)

Parkeren:
Openbare parkeergelegenheid naast hotel.

Kamers:
Uitstekend en verzorgd ingericht, bad of douche, toilet, wifi (gratis)

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!