Motorroute Bergen rondom de Bodensee | Motorreizen Oostenrijk

De Bodensee spreekt velen tot de verbeelding, maar staat bij de motorrijder niet hoog op het verlanglijstje. Daarom hebben we voor u een prachtige tour gemaakt, die u alle bergen en passen van de omgeving laten zien. De Slilvretta Hochalpenstrasse, de Flüelapass, de Klausenpass en het Furkajoch zijn zo maar wat namen die de revue passeren. U toert tijdens deze motortour in een wijde boog rondom de Bodensee steeds internationaal met Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en het kleine Lichtenstein. Om het geheel betaalbaar te houden slapen we in een gezellig hotel in het Oostenrijkse stadje Feldkirch.

PROGRAMMA 6-DAAGSE MOTORTOUR ROND DE BODENSEE:

Dag 1: Sinsheim – Feldkirch (ca. 365 km)

Al meteen na vertrek uit Sinsheim kunt u genieten van de heerlijke Zuid-Duitse motorwegen. Onderweg passeert u Porsche in Weissach, het Erwin Hymer Museum in Bad Waldsee en een leuk automuseum in Wolfegg. Via een onbekende kant sluipt u Oostenrijk binnen. Na de drukte van Dornbirn en Hohenems wacht uw hotel aan de rand van Feldkirch.

Dag 2: Rondrit Graubünden en Liechtenstein (ca. 295 km)

Vandaag naar het zuiden. Door het vorstendom Liechtenstein, over de Flüelapass naar Kurort Davos. Na de koffie kunt u genieten van de Albulapass en de fraaie omgeving van Tiefencastel. Als u Chur gehad hebt is het wilde sturen wel over en rijdt u vlot terug naar het hotel in Feldkirch.

Dag 3: Rondrit Silvretta en Vorarlberg (ca. 275 km)

Via Bludenz naar de Silvretta Hochalpenstrasse en de Bielerhöhe. Een vlotte rit door het dal brengt u naar de Arlbergpass en het koninklijke Lech. Het venijn zit vandaag in de staart, want voor u aan het bier kunt, volgt nog een prachtige stuurweg over het Faschinajoch en Thuringerberg. Het biertje op het terras heeft u daarna wel verdiend.

Dag 4: Rondrit Appenzellerland en Klausenpass (ca. 320 km)

Een lange en pittige rit vandaag, dus vroeg vertrekken. Het begint vandaag met heuvels en kleine weggetjes. Maar heuvels worden bergen met mooi sturen over de Hulfteggpass, prachtige natuur en nog niet ontdekt door het toerisme. Langs de nodige meren naar Altdorf en de imposante Klausenpass. Als afsluiting de Wallensee en weer via Liechtenstein naar Feldkirch.

Dag 5: Rondrit Bodensee (ca. 230 km)

En dan eindelijk de Bodensee. Om de bochtenhonger te stillen, rijden we eerst nog een rondje Vorarlberg. Over het nog onbekende Furkajoch naar Schnepfau. De Bodensee ziet u bij Bregenz en het overbekende Lindau. We maken bij Friedrichshafen per boot de oversteek over het meer. Aan de zuidkant zijn we meteen in het Appenzellerland en volgt nog een heerlijk stukje stuurwerk. Voor hen die niet willen varen hebben we als extra nog een route om het meer heen.

Dag 6: Feldkirch – Sinsheim (ca. 330 km)

We nemen in stijl afscheid met een stukje Zwitserland en dan meteen Duitsland in. Lekker vlot sturen en genieten van een mooie natuur. Wilt u sneller naar huis, komt u regelmatig een snelweg tegen. U mist dan natuurlijk wel een dagje heerlijk motorrijden en een prettig hotel in Sinsheim.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij Hotel Bär in Sinsheim. Er wordt een mooie route bijgeleverd vanaf de Nederlands-Belgische grens om op een plezierige manier naar Sinsheim te rijden.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 5 overnachtingen in hotel Bären op basis van logies en ontbijt
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds

--> Prijzen vanaf € 499 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in logies en ontbijt
--> Contacteer ons HIER voor een prijsofferte inclusief starthotel!

Motorrijden in Oostenrijk
Bodensee Motorrit
Motorvakantie Oostenrijk
Motorreizen Oostenrijk boeken
Bodensee Motorreizen Oostenrijk
Motorroute GPS
Motorreis omgeving Bodensee
Motorroutes in Oostenrijk
Bodensee Motorreis Oostenrijk
Hotel Bären Feldkirch
Hotel Baeren Feldkirch Kamer
Hotel Bären Ontbijt

Accommodatie

Hotel Bären in Feldkirch. De familie Raich zet al vele jaren de toon in dit sympathieke hotel. Wie een ontspannen sfeer en een uitstekende service op prijs stelt, is hier beslist aan het goede adres. Dit familiehotel heeft geen eigen restaurant, maar er zijn veel mogelijkheden om te eten in het centrum van het stadje op enkele minuten lopen. Het hotel heeft wel wat leuke adviezen voor u.

Parking:
Openbare parking gratis of privéparking (garage) tegen betaling (ter plaatse te bespreken).

Kamers:
Alle nodige comfort met bad of douche, haardroger, toilet, gratis wifi.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!