Motorvakantie naar het Lake District | Motorreis Engeland

Een motortour door het indrukwekkende landschap van het Nationaal Park Lake District, waarbij u letterlijk ‘en passant’ ook nog even kennis maakt met de Nationaal Parken North York Moors, Yorkshire Dales en Pennines. Het Lake District is een Nationaal Park dat zich kenmerkt door stevige heuvels, groene dalen, rivieren, meren, idyllische dorpjes, kastelen, indrukwekkende bergpassen (de steilste van Europa). Een schitterende en uitdagende wereld om op je motor te verkennen. Wij adviseren u, om een extra geheugenkaart voor uw fototoestel mee te nemen.

PROGRAMMA 7-DAAGSE MOTORTOUR NAAR HET LAKE DISTRICT:

Overtocht:

U maakt de oversteek met de P&O Ferry Rotterdam – Hull. (De keuze via Zeebrugge is helaas weggevallen) Aan boord is er een bar en diverse restaurants en de volgende ochtend kunt u alvast wennen aan een echt Engels ontbijt.

Dag 1: Rotterdam – Hull

U rijdt naar Rotterdam voor de overtocht met de comfortabele Cruise- Ferry van P&O naar Hull.

Dag 2: Hull – Kendal (ca. 285 km)

De route naar Kendal loopt via de indrukwekkende Nationaal Parken, North York Moors en Yorkshire Dales. Twee geheel verschillende landschappen met mooie motorwegen. Daartussen een doorsteek met weer een heel andere beleving. U vindt uw hotel in Kendal, direct gelegen aan de rivier, op loopafstand van het centrum.

Dag 3: St Bees (ca 230 km)

Het Lake District is een schitterend bergachtig gebied met een rijke flora en fauna, en sinds 2017 een Unesco werelderfgoed. U kunt volop genieten van de vele meren, de prachtige natuur en de indrukwekkende passen. U toert over afwisselende wegen door dit prachtige landschap, tot aan de Ierse Zee bij St Bees, vanwaar u bij helder weer het eiland Man kunt zien liggen.

Dag 4: Pennines (ca.270 km)

Het Heuvelgebied Pennines heeft de status van Area of Outstanding Natural Beauty. Voor ons een goede reden dus om dit gebied ook op te nemen in de route en te combineren met de meren en passen in het Lake District. Het is een heerlijke stuurroute, op meerdere punten af te korten, zodat u eventueel kunt kiezen voor een bezoek aan een waterval, aan een smalspoortraject met stoomtreinen of aan een boten museum.

Dag 5: Passen en Meren (ca. 245 km)

In deze Lake District route is o.a. de Castlerigg Stone Circle opgenomen. Niemand weet nog echt waar deze mysterieuze steencirkels voor dienden, maar indrukwekkend zijn ze wel. Ook is er natuurlijk weer een flinke dosis fotogenieke meren en de steilste passen van Europa !!!! Wat te denken van namen als Hardknott Pass, Wrynose Pass en Kirkstone Pass. Kortom, 245 km genieten!

Dag 6: Kendal – Hull (ca. 280 km)

Alweer de laatste dag van deze tour, maar toch nog een hele mooie route door de Yorkshire Dales, waar u het gevoel krijgt zomaar James Heriot tegen te komen. Weer een prachtige dag. Bent u te vroeg dan kunt u er voor kiezen nog een bezoek aan York te brengen voordat u weer incheckt op de boot in Hull.

Dag 7: Terugrit

Na een goede nachtrust op de boot en een lekker ontbijt, rijdt u weer terug naar huis.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 4 overnachtingen in hotel Riverside op basis van half pension
  • 2 overnachtingen Rotterdam / Hull met P&O (heen/ terug) in half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • GPS Routes (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds

--> Prijzen vanaf € 949 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in half pension

--> Contacter ons HIER voor een prijsofferte!

--> Deze motortour is niet boekbaar tussen 26/05 & 10/06 vanwege de Isle Of Man TT

KLIK HIER VOOR ONZE GROEPSREIS NAAR HET LAKE DISTRICT VAN 03/09/24 TOT 09/09/24

York Motortour Engeland
Motorreizen Engeland
Motorvakantie Groot Brittannië
Met de motor naar het Lake District Engeland
Toeren in Engeland
Engeland met de motor
Motorroutes Lake District Engeland
Lake District verkennen op de motor
Lake District Motorreis
Hotel Riverside in Kendal
Kendal Hotel Riverside Kamers
Hotel Riverside Lobby

Accommodatie

U verblijft in hotel Riverside. Het hotel bevindt zich in een 17e-eeuws gebouw in het centrum van Kendal. Het hotel heeft o.a. een mooie wellnessclub en een uitstekend restaurant. De meeste kamers bieden uitzicht op de rivier de Kent. De kamers beschikken over satelliet-tv, thee- en koffiefaciliteiten, een eigen badkamer en gratis wifi. Het hotel biedt ook gratis parkeergelegenheid. Vergeet uw universele stekker niet!

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!