Motorvakantie Zwitserse Passen – Alpenbrevet | Motorreis Zwitserland

Een prachtige motor tour voor motorrijders die in alle rust weten te genieten van de natuur, een goed hotel en alles wat daar bij hoort. Al in 1800 kwam de Engelse adel naar Zwitserland om van de bergen te genieten. En men weet het nog steeds te vinden. Meiringen ligt aan de voet van de grote Alpenpassen en is dus een prima uitgangspunt om dit gebied te verkennen. Naast bergen heeft Zwitserland ook prachtige meren. Een mooie combitour met bergen en water.

PROGRAMMA 7-DAAGSE MOTORTOUR IN ZWITSERLAND:

Dag 1: Freiburg – Meiringen (ca. 345 km)

We rijden een mooi stuk door het Zwarte Woud naar de Zwitserse grens. Daar kunt u meteen de watervallen van Schaffhausen bezoeken. In het Appenzeller land ontdekt u de onbekende Hulfteggpass om vervolgens met een boog om Luzern heen te rijden naar het hotel in Meiringen.

Dag 2: Lange passentour / Alpenbrevet (ca. 280 km)

Meteen maar met het grote werk beginnen. Over de Sustenpas naar Andermatt en meteen weer omhoog voor de Oberalppas. Na de Lukmanierpas kom je in Italiaanse sferen. Over de nieuwe Gotthard en de pittige klim van de Furkapas rijdt u over de Grimsel terug naar Meiringen. In de fietswereld heet het bedwingen van Susten, Grimsel en Furka het Alpenbrevet. Dat u het maar weet.

Dag 3: Naar de meren van Centraal Zwitserland (ca. 260 km)

We beginnen de dag met een paar kleine passen. Na de Zugersee wordt het echt genieten aan de wat minder bekende, maar mooi gelegen Ägerisee. Uiteraard rijdt u ook de beroemde weg langs het Vierwoudstedenmeer over Vitznau naar Luzern. Na een stop in deze mooie stad terug naar het hotel.

Dag 4: Het Freiburgerland en Gstaad (ca. 300 km)

Een afwisselende rit langs koele meren en mooie onbekende bergpassen. Het oude stadje Gruyère en het mondaine Gstaad, de Brienzersee, de Jaunpass en het motortrefpunt op de Col des Mosses. U komt het allemaal tegen op de langste rit van deze reis.

Dag 5: Korte passentour (ca. 185 km)

Een wat kortere tour, zodat u wat meer tijd hebt om uitgebreid van al het moois te genieten. De Grimsel doen we in omgekeerde richting, om daarna aan de Nufenen, de hoogste pas van Zwitserland te beginnen. De Gotthard-pas rijden we ook voor de tweede keer en daarom dit keer over de oude Tremola-Straße. De dag wordt afgesloten met de Sustenpas waarbij u nog een uitstapje kunt maken naar de Steingletscher.

Dag 6: De Panorama Straße en Thuner See (ca. 175 km)

Vandaag weer een wat kortere dag om te genieten. We rijden over de Panoramastrasse naar de Glaubenbühlenpas. Terug langs de Thuner See en de Brienzer See. U heeft alle tijd om lekker aan het water te zitten of bij het hotel nog wat leuke dingen te doen.

Dag 7: Meiringen - Freiburg (ca. 330 km)

Voor de terugreis hebben we voor de westkant van Zwitserland gekozen. Over vlotte doorgaande wegen rijdt u om Bern heen. Na een ommetje door het Emmentaler land bereiken we via de Passwangstrasse Frankrijk. Bij Müllheim weer de Rijn over en het Zwarte Woud in. Daar volgt nog een mooi en pittig stukje stuurwerk naar Freiburg. Voor de terugreis naar huis wordt nog een mooi stukje route meegeleverd.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt in het Zwarte Woud bij Mercure Hotel am Münster, gelegen middenin het centrum van Freiburg. Om in Freiburg te komen leveren we u een routesuggestie die deels via de snelweg en deels via binnenwegen gaat.

U kunt deze tour zonder het Autobahnvignet rijden (autowegen vallen daar ook onder). Wij raden u echter sterk aan toch een vignet te kopen. Wilt u een keer afsnijden of wat tijd winnen, hebt u direct een vignet nodig. Het geeft u wat meer vrijheid.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 6 overnachtingen in hotel Alpbach op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds

--> Prijzen vanaf € 915 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in half pension
--> Contacteer ons HIER voor een prijsofferte inclusief starthotel!

Gotthardpass Motorroute
Luzern Zwitserland Motorvakantie
Furkapas Motorreizen Zwitserland
Motorvakantie Zwitserse Passen – Alpenbrevet | Motorreis Zwitserland
Motorvakantie Zwitserse Passen – Alpenbrevet | Motorreis Zwitserland
Motorvakantie Zwitserse Passen – Alpenbrevet | Motorreis Zwitserland
Motorvakantie Bergen Zwitserland
Motorrijden in Zwitserland
Motorreizen Zwitserland
Hotel Alpbach Meiringen
Alpbach Meiringen Kamer
Meieringen Alpbach

Accommodatie

U verblijft in viersterren Hotel Alpbach, rustig gelegen in het gezellige Meiringen.

Faciliteiten:
Restaurant (Zwitserse en internationale specialiteiten), bar, wifi (gratis), spa (sauna, stoombad en solarium)

Parkeren:
Privé parking (gratis voor motoren).

Kamers:
Mooi ingericht en voorzien van satelliet-tv, telefoon, kluisje, wifi (gratis), haardroger en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!