Motorroutes in Bourgondisch Bourgogne | Motorreizen Frankrijk

Bekijken we de kaart van Frankrijk, dan ligt Bourgogne op de plaats waar bij de mens het hart zit. Voor de liefhebbers van goede wijn, een verfijnde keuken, kunst en cultuur is het ook het hart van Frankrijk. Ook voor motorrijders valt er veel te genieten. De bergen zijn er niet zo hoog, er lopen wel prachtige, slingerende wegen doorheen. Tel daarbij een prima hotel met goede keuken, en u hebt een motortour voor de echte Bourgondiërs.

PROGRAMMA 5-DAAGSE MOTORTOUR BOURGOGNE:

Dag 1: Nancy – Dracy-le-Fort (ca. 310 km)

We steken al meteen de Moezel over en rijden eerst naar Vittel, bekend van het bronwater. Daarna passeren we regelmatig plaatsjes eindigend op ‘les Bains’, totdat we aan de rivier de Saône komen. Die volgen we een beetje tot aan ons hotel in Dracy-le-Fort.

Dag 2: Rondrit naar de Morvan (ca. 260 km)

U toert vandaag door dit prachtige natuurgebied, met het bekende Lac des Settons. Autun is beroemd als kunststad en Château-Chinon, waar Mitterrand burgemeester was, heeft een zeer uitzonderlijke fontein. Over de Mont Beuvray, met archeologische schatten en een mooi uitzicht, terug naar het hotel.

Dag 3: Rondrit langs auto’s, motoren en wijnhuizen (ca. 230 km)

Langs het Canal de Bourgogne naar het Circuit de Prenois bij Dijon. Leuk om even te kijken en vaak valt er ook wel wat te beleven. Vervolgens langs de Côte d’Or, waar de beste wijnen ter wereld vandaan komen. Hoogtepunt van de dag is een Château met een onvoorstelbare collectie auto’s, motoren en gevechtsvliegtuigen. Die moet u echt gaan bekijken.

Dag 4: Rondrit zuidelijk Bourgogne (ca. 260 km)

U begint weer met een mooi uitzicht, dit keer van de Mont St.Vincent. Via allerlei prachtige, bochtige weggetjes rijden we naar de steile kalkrotsen, Roche de Solutré. U kunt het katholieke Cluny, en voor het evenwicht ook het protestantse Taizé bezoeken. Over de Col de Brançion vlot terug naar het hotel.

Dag 5: Dracy-le-Fort – Nancy (ca. 365 km)

Voor de terugreis maken we een ommetje door een stukje Jura. De route is zo wel wat langer, maar vlot te rijden. Recht naar het oosten om nog wat bergen en colletjes mee te pikken. Over vlotte wegen, door een heerlijk landelijke omgeving naar Nancy.

Indien er een zondag in het verblijf valt, is er een korting van 40 € per persoon. Op zondag is het restaurant immers gesloten en kan er dus geen avondmaal geserveerd worden.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij het Ibis Styles Hotel Nancy Sud Houdemont. Er wordt een route bijgeleverd om op een plezierige manier naar Nancy te rijden.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 4 overnachtingen in hotel Le Dracy op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/04/24 - 30/04/24 € 579 € 829
01/05/24 - 30/09/24 € 619 € 889
01/10/24 - 31/10/24 € 579 € 829

Indien er een zondag in het verblijf valt, is er een korting van 40 € per persoon. Op zondag is het restaurant immers gesloten en kan er dus geen avondmaal geserveerd worden.

Bourgogne Motorreis
Bourgogne Ontdekken op de motor
Motorreizen in Frankrijk
Motorreizen Frankrijk Bourgondië
Bourgogne klooster
Cluny
Bourgogne Motorreizen Frankrijk
Motorroute Borugogne
Bourgondie Motorroutes
Hotel Le Dracy in Dracy-le-Fort
Dracy Hotel Kamer
Bourgondisch Bourgogne | Motorreizen Frankrijk

Accommodatie

U verblijft in het top Hotel Le Dracy, rustig gelegen en met een grote eigen tuin waar het goed vertoeven is. Uit de gastronomische keuken komen heerlijke gerechten en ook daarbij is het Bourgondisch genieten.

Faciliteiten:
Wifi (gratis), restaurant (Ontbijt in buffetvorm, gastronomisch 3-gangen menu als diner - vegetarische maaltijden op aanvraag beschikbaar), bar, terras en openluchtzwembad (geopend half mei tot eind september) met zonneterras.

Parkeren:
Voldoende op de privé parking.

Kamers:
Netjes ingericht en voorzien van wifi (gratis), telefoon, tv, minibar, airconditioning, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!