Motorroutes en Cultuur in Toscane | Motorreizen Italië

Zelfs de naam Toscane straalt al schoonheid uit. De cultuurliefhebbers onder de motorrijders moeten hier een keer geweest zijn. Toscane is één van de meest geliefde reisbestemmingen in Europa en biedt zowat alles wat een motorvakantie zo aantrekkelijk maakt. Mooi weer, heerlijk kronkelende wegen, prachtige landschappen en een rijkdom aan oude stadjes met veel middeleeuwse kunstwerken.

PROGRAMMA 7-DAAGSE MOTORTOUR IN TOSCANE:

Dag 1: Levico Terme – Poggibonsi (ca. 410 km)

Vanuit Levico volgt u de Adige naar Verona om daar de snelweg op te gaan. Zo passeert u snel de saaie Povlakte en houdt u wat tijd over om in Modena en Maranello de sfeer van Ferrari op te snuiven. Daarna weer stevig stuurwerk door de Apennijnen naar Pistoia. Door Toscane naar het hotel bij Poggibonsi.

Dag 2: Rondrit Pisa (ca. 275 km)

De toren van Pisa mag natuurlijk niet ontbreken in deze tour. Als u zo dicht in de buurt bent moet u de Campo dei Miracoli en de scheve toren gezien hebben. U komt langs het prachtig gelegen stadje Volterra en rijdt een stuk langs de Middellandse Zee. Verder wordt de dag opgevuld met de mooiste motorweggetjes in de provincie Pisa.

Dag 3: Rondrit Florence (ca. 155 km)

Zegt u Toscane, dan denkt u aan Florence. De grootste stad van Toscane heeft een kunstcentrum van wereldfaam. Een bezoek aan de Dom of een van de beroemde musea met werken van o.a Michelangelo, is een must voor de ware kunstliefhebber. Om de stad ook echt te kunnen bezoeken hebben we de dagrit wat korter gehouden.

Dag 4: Rondrit Chianti en Trassimeno (ca. 285 km)

Een langere rondrit die minder in het teken staat van de Toscaanse cultuur. Genieten van de prachtige vergezichten en de wijnvelden van Chianti, weg van de drukte van de grote steden. Ter afwisseling langs het Lago di Trassimeno. Om toch nog iets cultuur te beleven rijdt u door het oude Cortona. Een heerlijk dagje motorrijden.

Dag 5: Rondrit Siena (ca. 195 km)

Een bezoek aan de provincie Siena. In de zomer is dit een heel groene streek, waar het heerlijk motorrijden is. Misschien heeft u vandaag wél tijd om even het mooie Volterra te bezoeken. Natuurlijk is ook de stad Siena in de route opgenomen. Unesco verklaarde de middeleeuwse binnenstad van Siena tot werelderfgoed.

Dag 6: Rondrit Toscane (ca. 265 km)

Een rondrit puur gericht op het motorrijden door de mooiste gedeelten van Toscane. Op zoek naar het betere bochtenwerk en wegen en landschappen waar we nog niet zijn geweest. In de Alpe di Serra hebben we zelfs nog een bergpasje voor u gevonden.

Dag 7: Poggibonsi – Levico Terme (ca. 400 km)

Vandaag de terugrit naar Levico. Dit keer via het oostelijke tracé. Vanwege de afstand en verschillende landschappen is ook dit een route waar de mooie motorwegen en af en toe een stukje snelweg elkaar afwisselen. Op het einde nog een pittig stukje sturen in de aanloop naar de Dolomieten.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij hotel Ambassador in Levico Terme, bekend van de Dolomietentoer. Om de afstand naar Levico op een plezierige manier af te leggen, kunt u een tussenstop maken in het Arthotel Ana Goggl in Landsberg am Lech, waarbij u de heen- en terugroute van de Dolomietentour krijgt bijgeleverd.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 6 overnachtingen in hotel Villa San Giorgio op basis van logies en ontbijt
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds

--> Prijzen vanaf € 575 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in logies en ontbijt
--> Contacteer ons HIER voor een prijsofferte inclusief starthotel!

COMBINEER DEZE MOTORREIS MET ONZE 7-DAAGSE DOLOMIETEN - LAGO DI LEVICO MOTORTOUR. KLIK HIER!

Motorreizen in Italië reserveren
Motorroutes en Cultuur in Toscane | Motorreizen Italië
Motorroutes en Cultuur in Toscane | Motorreizen Italië
Motorroutes en Cultuur in Toscane | Motorreizen Italië
Motorroutes Toscane Italie
Toscane Motortour Siena
Hotel Villa San Giorgio Poggibonsi
Villa San Giorgio Poggibonsi Hotel Kamer
Villa San Giorgio Poggibonsi Restaurant

Accommodatie

U verblijft in Hotel Villa San Giorgio, een kleinschalig hotel uit het begin van de vorige eeuw. Het hotel is centraal gelegen in het hart van Toscane tussen de Chianti-heuvels.

Faciliteiten:
Receptie met kluisje, wifi (gratis), lounge, restaurant met ontbijtbuffet, bar, grote tuin, openlucht zwembad met ligstoelen en parasols.

Parkeren:
Parkeerplaats (gedeeltelijk overdekt) bij het hotel (gratis).

Kamers:
Typisch Toscaans ingericht en voorzien van telefoon, tv, wifi (gratis), airconditioning, douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!