Bochtenparadijs Odenwald | Motorreizen Duitsland

De Duitse motorrijders weten het al lang: dit is een prachtig gebied om te toeren. Het Odenwald ligt in de driehoek Frankfurt – Würzburg – Heidelberg. Een gebied rijk aan ongerepte natuur, oude stadjes, kloosters en burchten. Voor de motorrijders zijn het vooral de bochtige wegen die de aantrekkingskracht vormen. Bovendien logeert u bij een familie met een warm hart voor de motorrijder. Plezier en een goede verzorging verzekerd dus. Echt een aanrader.

PROGRAMMA 4- OF 5-DAAGSE MOTORTOUR NAAR HET ODENWALD:

Dag 1: Slenaken – Rothenberg (ca. 380 km)

Vanuit het uiterste puntje van Zuid-Limburg, op de Belgische grens, is de aanrijroute naar het Odenwald goed te doen. Lekker vlot door de Eifel, langs en over de Moezel, over de Rijn en dan al een eerste stukje Odenwald. In Rothenberg wacht u een goed hotel met koud bier en warm eten. Gaat u niet naar Slenaken kunt u de snelweg nemen en de route later oppakken.

Dag 2: Rondrit Odenwald – Main (ca. 275 km)

We beginnen met wat slingers door het Odenwald. Aan de noordkant stuit u al snel op de Main, waar u een aantal keren langs rijdt en ook af en toe oversteekt. In de leuke stadjes als Miltenberg vindt u vast wel een terras voor koffie of lunch. Wat dan rest is een leuk stuk sturen terug naar uw hotel.

Dag 3: Rondrit Sinsheim en Heidelberg (ca. 195 km)

Heidelberg staat bij Amerikanen en Japanners bovenaan de lijst met bezienswaardigheden. Ook wij gaan daar een kijkje nemen, maar niet voordat we bij een andere topper langs geweest zijn. Het Auto en Motorrad Museum in Sinsheim is wereldberoemd. Als u ook nog het Technikmuseum wilt bekijken hebt u daar al een dagvulling. Een mooie route verbindt alles met elkaar. Een topdag.

Dag 4: Rondrit Neckar en Jagst (ca. 265 km)

Vandaag naar het zuiden met de rivier de Neckar en de Jagst. We beginnen ook nu weer met een flinke portie Odenwald en zelfs nog de oude Romeinse Limesroute. De Jagst is een klein riviertje, dat water naar de Neckar brengt. Bij het Middeleeuwse Bad Winpfen bent u aan de Neckar, die we volgen tot dicht bij het hotel.

Dag 5: Rothenberg – Slenaken (ca. 370 km)

De route van vandaag is weer een combinatie van vlot en lekker motorrijden. Het eerste stuk rijdt u nog door het Odenwald, dan via Rijn, Moezel en Eifel terug naar Slenaken. Onderweg komt u regelmatig een Autobahn tegen, waardoor u kunt kiezen om sneller naar huis te rijden. U mist dan natuurlijk wel een mooi stukje stuurwerk. Aan u de keus.

4-daagse Motortour: Bij de 4 daagse vervalt dag 3.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij het Best Western Hotel Slenaken, op de grens van België en Nederland gelegen.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 4 (5-daagse tour) of 3 (4-daagse tour) overnachtingen op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
4 dagen / 3 nachten
01/04/24 - 31/10/24 € 319 € 355
5 dagen / 4 nachten
01/04/24 - 31/10/24 € 429 € 475
Heidelberg Odenwals Motortouren
Motorroute Odenwald
Motorreisje Duitsland
Odenwald Motorroute
Motorrijden in het Odenwald
Duits stadje op onze tour
Odenwald Motorroutes Garmin
Odenwald Motortour
Odenwald Motortours
Hotel Hirsch Rothenberg
Hotelkamer Hirsch
Restaurant Hirsch
  1. Accommodatie

U overnacht in het gezellige Land Gut Hotel Hirsch in het dorpje Rothenberg im Odenwald. De familie Beisel doet zijn uiterste best het u naar de zin te maken. Er is o;a. een prima restaurant en een mooi terras.

Faciliteiten:
Receptie, restaurant (Ontbijt in buffetvorm en 3-gangenmenu als diner), bar, wifi (gratis).

Parkeren:
Gratis op de privé parking of onder afdak

Kamers:
Voorzien van wifi (gratis), tv, telefoon, haardroger, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!