Dolomieten Sportief | Motorreizen Italië

Een motortour speciaal bedoeld voor de sportievere rijder die graag zoveel mogelijk haarspelden aan elkaar rijgt en liefst de hele dag niet uit het zadel komt. We doen uiteraard een aantal van de bekende grote passen aan maar wisselen deze af met minder bekende pasjes, rijden door bossen en langs meren en komen op een paar van de mooiste en meest bijzondere plaatsen in dit bochtenparadijs dat de Dolomieten heet. Een goede voertuigbeheersing en ervaring met het rijden in bergachtig gebied wordt aanbevolen voor deze tour.

PROGRAMMA 9-DAAGSE MOTORTOUR DOLOMIETEN SPORTIEF:

Dag 1: Moezel – Zuid-Duitsland (ca. 500 km)

Vandaag een reisdag. Via de Hunsruck en de een stukje Autobahn rijden we naar midden Duitsland waar we een kleine honderd kilometer binnendoor rijden langs stukjes van de Romantische Strasse, waarbij kleine dorpjes en landelijke weggetjes elkaar afwisselen. Daarna brengt een tweede stuk snelweg ons totin Kempten, Zuid-Duitsland. Hier overnachten we aan de voet van de Alpen die bij mooi weer majestueus voor ons staan. Hier gaat het motorhart sneller van kloppen!

Dag 2: Zuid-Duitsland – Levico-Terme (ca. 380 km)

Een pittige maar schitterende rit die alleen nog maar uit bochten bestaat. We rijden via de Hahntenjoch en de Piller Hohe naar de wellicht beroemste pas van Italie, de Stelvio. Tegenwoordig staat in bijna elke haarspeld wel een fotograaf dus mocht je een foto willen van jezelf, let dan even op het tijdstip en sla de naam die op het busje staat op in je geheugen. Na de afdaling van de Stelvio rijden we door Bormio heen richting de eigenlijk nog mooiere passo Gavia. Eenmaal afgedaald volgt de heerlijke passo Tonale waarna we niet ver meer van het eerste hotel in de Dolomieten zijn verwijderd.

Dag 3: Rondrit Monte Lessini (ca. 300 km)

Vandaag smullen van kleine smalle pasjes, brede snelle passen, prachtige uitzichten op het meer van Garda en helemaal bovenop een terrasje met een schitterend zicht op Limone sul Garda aan de overkant van het meer. De route voert door natuurparken en onbekende passen met heerlijke haarspelden maar ook voldoende terrasjes om af en toe even bij te komen van dit moois. Via Rovereto en het fraaie dal bij Guardia komen we weer terug op de Kaiser Jagerstrasse maar dit maal in afdaling zodat we onderweg kunnen genieten van het uitzicht op het dal beneden en de meren van Levico en Caldonazzo.

Dag 4: Levico – Falcade (ca. 300 km)

Vandaag verplaatsing naar ons tweede hotel, in Falcade, met een paar bekende maar o zo leuk om te rijden passen erin. Via een klein stukje doorgaande weg komen we in Grigno waar een super weggetje naar boven leidt, naar de voet van de passo Brocon. Deze is vanaf de zuidkant vlot te rijden, de afdaling aan de andere zijde is smal en kronkelig. Hierna volgt een kleine pas, de Gobbera, waarna de passo Cereda al bijna aan de beurt is, gevolgd door de passen Duran, Staulanze, Giau, Falzarego, Pordoi en de Fedaia. Pfff, dat is nog eens passen rijden.

Dag 5: Rondrit Monte Zoncolan (ca. 350 km)

Vandaag gaan we in oostelijke richting naar de Monte Zoncolan, waar de fietshelden op groot formaat foto’s de pas versieren. Via de passo Cibiana en de minder bekende passo Ciampigotto komen we aan bij het grote stuwmeer Lago di Sauris. We rijden vervolgens over de stuwdam naar de kleine passo del Pura waar we verder afdalen naar het stadje Ampezzo. Een terrasje is hier snel gevonden. Daarna is de Monte Zoncolan aan de beurt en deze is een stopje waard op de top. De terugweg gaat over de heerlijke Sella Valcada en een rustig maar bochtig weggetje terug naar de passo Ciampigotto. De afsluiter van vandaag is de passo Staulanza die ons met een slinger naar ons hotel brengt.

Dag 6: Rondrit Passo san Boldo (ca. 340 km)

De route gaat vandaag richting het zuiden, tot aan de rand van de Dolomieten. Bij goed zicht kun je bijna tot aan Venetie kijken. We duiken meteen de passen in, de Valles, de Rolle, de Gobbera en de Brocon brengen ons naar de voet van de Monte Grappa. Na de afdaling en eenmaal uit de haarspelden gaat de route al snel weer omhoog via de super smalle Monte Tombe, met z’n strakke afvalt een lekker technisch weggetje. De tijdens de 1e Wereldoorlog aangelegde San Boldo is uniek in de Dolomieten vanwege de haarspelden die zijn uitgehakt in tunneltjes. Gelukkig tegenwoordig wel beveiligd met stoplichten. De terugweg naar het hotel loopt via het Lago del Mis, de passo Cereda en omhoog via de passo Rolle.

Dag 7: Rondrit Passo Crosetta (ca. 310 km)

Opstappen en gelijk even warm rijden via o.a. de Passo Giau waarna we bij Ponte Nelle Alpi op de kleine weggetjes terecht komen richting de Crosetta. Vervolgens een klein stukje door het dal waarna de route weer omhoog slingert naar het skioord Piancavallo. Daar vandaan nemen we een super leuk weggetje door het bos dat na talloze haarspelden beneden bij het Lago di Barcis uitkomt. Hier rij je tot aan de stuwdam van Vajont, bekend van de catastrofe van Vajont in 1963. In een paar minuten tijd kwamen hier meer dan 2000 mensen om toen een halve berg in het stuwmeer viel. Bij de dam is een monument hiervoor opgericht dat u kunt bezoeken. De terugweg naar het hotel gaat via de passo Duran of via de passo Cereda en de Rolle voor wie er geen genoeg van kan krijgen.

Dag 8: Falcade – Zuid-Duitsland (ca. 370 km)

Vandaag terug naar Zuid-Duitsland maar geen minder heerlijke rijdag. Via de passo Pellegrino en de heerlijke haarspelden bij Collepietra rijden we vlak voor Bolzano omhoog naar de Penserjoch. Even hierna is er bij Vipiteno gelegenheid om te tanken voor je weer omhoog gaat de Jaufenpas op. Hoogste pas van vandaag is de Timmelsjoch waarna je in Oostenrijk uitkomt. Bij de tol is tegenwoordig een groot motormuseum gevestigd met daarnaast een groot terras met schitterend uitzicht op de bergen. Via het Oetsdal en Imst kom je daarna bij de Hahntenjoch en dan is het niet ver meer naar het hotel.

Dag 9: Zuid Duitsland – Moezel (ca. 500 km)

Vandaag de terugrit richting België of Nederland.

Extra overnachting bij start:

De route eindigt bij het hotel in Zuid-Duitsland. Wie de dag nadien niet direct naar huis moet kan kiezen om een overnachting te boeken in de Moezel. Een mooie route tussen Zuid-Duitsland en de Moezel wordt met deze tour meegeleverd.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 2 overnachtingen op basis van logies en ontbijt (Zuid-Duitsland)
  • 6 overnachtingen op basis van half pension (Italië)
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds

--> Prijzen vanaf € 885 per persoon op basis van een tweepersoonskamer

--> Contacteer ons HIER voor een prijsofferte

Sportieve Motorroute Dolomieten
Dolomieten met de moto
Dolomieten Bergen Motorrijden
Hotel Belvedere Falcade
Hotel Belvedere Falcade Kamer
Hotel Belvedere Falcade Bar

Accommodatie

U verblijft in de Dolomieten in twee verschillende hotels. Hotel Ambassador in Levico Terme en hotel Belvedere in Falcade. Beid zijn comfortabele hotels met gezellige sfeer en motorhartelijke gastvrijheid.

Faciliteiten:
Receptie, lounge, restaurant met ontbijtbuffet en driegangenkeuzemenu, bar, sauna, stoombad, zonneterras.

Parkeren:
Voldoende op de privé parking (garage kan ter plaatse gereserveerd worden).

Kamers:
Mooie en traditioneel ingerichte kamers voorzien van tv, telefoon, kluisje, haardroger, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!