Motorroute Pieken in de Pyreneeën | Motorreizen Frankrijk

De Pyreneeën zijn berucht en beroemd vanwege de spannende beklimmingen in de Tour de France. Ook als motorrijder vindt u hier volop uitdagingen en kunt u genieten van veel variatie in natuurschoon omdat u beurtelings aan de Spaanse (droge) en aan de Franse (groene) kant rijdt. Een onvergetelijke week, waarbij u overdag over rustige, bijna verlaten wegen met veel bochten en mooi asfalt rijdt, en ’s avonds in een gezellig stadje uit eten gaat.

PROGRAMMA 7-DAAGSE MOTORTOUR IN DE PYRENEEËN:

Dag 1: Brive-Bagnères-de-Luchon (ca. 380 km)

Vanaf Brive duikt u meteen de Dordogne in. Door het bijna onbewoonde binnenland van de Gers rijdt u naar de rivier de Garonne. Vanaf hier ziet u de Pyreneeën liggen. Helemaal achter in een dal ligt het mooie Bagnères-de-Luchon.

Dag 2: Rondrit Spaanse Pyreneeën (ca. 285 km)

Een rondje via de Col du Portillon en het gebied Aragon in de Spaanse Pyreneeën. Als u weer in Frankrijk bent kunt u kiezen om nog even naar het Lac de Cap de Long te rijden. Over de Col d’ Azet en Col de Peyresourde weer terug naar uw hotel.

Dag 3: De Cols van de Tour de France (ca. 385 km)

De (lange) koninginnerit van deze tour. Eerst weer de Peyresourde en d’ Azet. Via de Spaanse Pyreneeën naar het westen en dan over de beroemdste bergen van de Franse Pyreneeën terug naar de start. De Aubisque, Tourmalet en Col d’ Aspin en weer de Peyresourde doet menig wielrenner huiveren. Voor de motorrijder een waar genot.

Dag 4: Franse Pyreneeën en Pays Couserans (ca. 260 km)

Een iets kortere rondrit naar het oosten. Ook vandaag weer een aantal hele mooie colletjes. De col d’ Agnes, de Col de Latrappe en de Col de la Core zijn minder bekend. Om te rijden zijn ze allemaal even mooi en u komt weer eens in een totaal andere wereld.

Dag 5: Spaanse Pyreneeën en Catalunya (ca. 300 km)

Eigenlijk alweer een koninginnerit. Na de Col de Portillon heeft u met de Port de la Bonaigua meteen de hoogste pas van deze reis te pakken. U komt in een totaal ander landschap, dor en droog, maar met prachtige natuur en schitterende wegen. Langs een mooi bergmeer terug naar het hotel.

Dag 6: Lourdes / Cirque de Gavarnie (ca. 235 km)

Een wat kortere route, maar wel nog een keer de Tourmalet. U mag vandaag kiezen om naar Gavarnie of naar Lourdes te gaan. Allebei mag natuurlijk ook, maar dan wordt de dag wel weer erg lang. Over onze huisberg Peyresourde terug naar Bagnères-de- Luchon.

Dag 7: Bagnères-de-Luchon – Brive (ca. 365 km)

Alweer de laatste dag van een intensieve motorvakantie. U gaat in een bijna rechte lijn naar het noorden. Het laatste deel van de route gaat weer door de Dordogne. Hopelijk heeft u wat tijd over om een van de leuke stadjes als Domme en Souillac te bezoeken.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt in Brive La Gaillarde, bij het Ibis Styles Brive Ouest Hotel. U kunt in een keer naar Brive rijden. Om de afstand naar Brive op een toeristische manier te overbruggen, leveren we een mooie route er bij, die start in het Novotel in Orleans.

Inbegrepen in dit arrangement:

• 6 overnachtingen in hotel Panoramic op basis van logies en ontbijt (Confort Kamer)
• gedetailleerd roadbook
• motorroutes op GPS (Garmin / Tom Tom)
• BTW & Garantiefonds

Prijs per persoon in logies en ontbijt

Tweepersoonskamer

Confort Plus Kamer

Eénpersoonskamer

Confort Kamer

01/05/24 - 30/06/24 € 495 € 639
01/07/24 - 15/09/24 € 515 € 669
16/09/24 - 31/10/24 € 495 € 639
Lourdes Pyreneeen Motorreis
Franse Pyreneeen op de motor
Motoroutes in de de Franse Pyreneeën
Motorroute Pieken in de Pyreneeën | Motorreizen Frankrijk
Motorroute Pieken in de Pyreneeën | Motorreizen Frankrijk
Motorroute Pieken in de Pyreneeën | Motorreizen Frankrijk
Pyreneeen Motorroutes
Motorrijden in de Pyreneeen
Met de motor naar Frankrijk
Hotel Panoramic in Bagnères-de-Luchon
Hotel Panoramic Comfort Kamer
Hotel Panoramic Comfort PLUS Kamer

Accommodatie

Hotel Panoramic ligt in het hart van het bekende kuuroord Bagnères-de-Luchon. Het hotel heeft zelf geen restaurant, maar de hoofdstraat, waar u verschillende gezellige restaurants, bars en winkels vindt, begint naast de deur. De Vlaamse eigenaars van het hotel zijn u graag behulpzaam bij het zoeken van een goed eetadres.

Parkeren:
De motoren kunnen gratis in een afgesloten parkeerruimte op ca. 50 m van het hotel (auto’s en aanhangers reserveren ter plaatse tegen betaling).

Kamers:
De Confort kamers zijn goed ingericht met wifi (gratis), telefoon, tv (Nederlandstalig kanaal), kluisje, douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!