Motorvakantie Genieten in de Dordogne | Motorreizen Frankrijk

Deze motortour door de Dordogne is een topper voor de echte levensgenieters. De Dordogne biedt u een mooi landschap van heuvels en riviertjes, fraaie middeleeuwse stadjes en stille dorpen. Frankrijk zoals velen het zoeken en een heerlijk gebied om lekker toerend te ontdekken. Tel daarbij de beroemde keuken van de Périgord, een prachtig stadje als uitgangspunt en u hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

PROGRAMMA 6-DAAGSE MOTORTOUR IN DE DORDOGNE:

Dag 1: Orléans – Rocamadour (ca. 405 km)

We beginnen met een lekker snel stuk langs de Route National. Na Vierzon en La Châtre rijden we door de Limousin en wordt het sturen intensiever. Het laatste deel gaat al door de Dordogne naar uw hotel met heerlijk terras, middenin Rocamadour.

Dag 2: Gorges de la Dordogne (ca. 230 km)

We gaan meteen naar het noordoosten en volgen de rivier de Dordogne door o.a. de Gorges de la Dordogne. Verder staan de Gouffre de Padirac, de Vallée de Maronne en vele grotten op het programma. Langs het mooie stadje Saint Céré terug naar Rocamadour.

Dag 3: Dagtocht Lot-et-Garonne (ca. 230 km)

Dit keer richting het zuiden en het stroomgebied van de Lot. Naast veel natuur bezoekt u het schilderachtige plaatsje Saint Cirq-Lapopie, mooi gelegen tegen een rots langs de rivier. Over Cahors en Gourdon weer terug naar het hotel.

Dag 4: Dagtocht Vézère / Périgueux (ca. 255 km)

Dat het gebied rijk is aan riviertjes zult u ook vandaag weer merken. We steken de Dordogne over en rijden een stukje langs de Vézère en de Isle naar de hoofdstad van de Dordogne, Périgueux. Deze oude stad met overblijfselen uit de Romeinse tijd mag op een Dordogne-trip niet ontbreken. Tot slot nog een stukje lekker sturen terug naar het hotel.

Dag 5: Hoogtepunten Dordogne (ca. 180 km)

Een dagtocht met minder kilometers, zodat u een aantal bekende plaatsen uitgebreid kunt bezoeken. Het hooggelegen Domme, la Roque-Gageac en Beynac zijn zeer bekende bezienswaardigheden. Een bezoek aan de oude stad Sarlat maakt deze dag compleet.

Dag 6: Rocamadour – Orléans (ca. 415 km)

Alweer de terugreis, maar nog wel een lekker dagje motorrijden. Bij Saint Leonardde-Noblat bent u weer in het hart van de Limousin. Over Châteauroux terug naar het Novotel bij Orléans. Voor de snelle jongens kruisen we regelmatig de Autoroute, zodat u ook in één keer naar huis kunt rijden. Gezien de aard van de tour raden we dat natuurlijk niet echt aan.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij het Novotel Orléans La Source. Er wordt een route bijgeleverd om op een plezierige manier naar Orléans te rijden.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 5 overnachtingen in hotel Beau Site op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/04/24 - 31/10/24 € 699 € 959
Perigeux Dordogne Motorvakantie
Beynac et Cazenac Dordogne
Motorreisje Frankrijk
Uitzicht Domme Dordogne
Dordogne Motorreis
Historisch stadje Dordogne
Dordogne Motorreis
Motorroutes in de Dordogne
Franse Keuken Dordogne
Hotel Beau Site
Hotel Beau Site Kamer
Beau Site Hotel

Accommodatie

U verblijft in Hotel Beau Site, drie sterren plus, in het middeleeuwse Rocamadour, omringd door prachtige valleien, rotsen en grillig gevormde kloven. Hotel Beau Site is van oorsprong het verblijf van een edele familie en diende later als herberg waar pelgrims kwamen overnachten.

Faciliteiten:
Receptie, uitstekend restaurant (Ontbijt in buffetvorm, 3-gangen menu als diner - vegetarische maaltijden mogelijk), terras met schitterend uitzicht, wifi (gratis)

Parkeren:
Parkeerplaats voor het hotel, garage op aanvraag

Kamers:
De kamers zijn verschillend ingericht en voorzien van tv (satellietontvangst), telefoon, wifi (gratis), airco, bad of douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!