Motorvakantie naar de Provence – Côte d’Azur | Motorreizen Frankrijk

Deze Motortour neemt u mee naar een beroemd vakantiegebied, waar het verrassend goed sturen is. De prachtige routes gaan vooral door de bergen van het binnenland en langs de Gorges van de Provence, de Corniches van de Côte d’Azur en heerlijke rallywegen rond de Col de Turini. Echt een topper voor de meest verwende motorrijder. Omdat u zo dicht bij de Middellandse Zee zit is het zeer aan te bevelen om er een paar dagen bij te boeken en wat vakantie te houden. Zelfs in het vroege voorjaar en late herfst kunt u hier nog prima weer treffen.

PROGRAMMA 7-DAAGSE MOTORTOUR IN DE PROVENCE EN DE CÔTE D'AZUR:

Dag 1: Lyon – Mouans-Sartoux (ca. 420 km)

Vanuit Lyon rijdt u vlot naar het Nationale Park van de Vercors. Door het leuke plaatsje Pont en Royans en de Gorges du Petit-Goulets, waar de rotswanden elkaar bijna raken, naar het zuiden. Over Sisteron en Castellane naar het hotel in Mouans-Sartoux.

Dag 2: Rondrit Col de Turini en Monaco (ca. 220 km)

Door de Gorges de la Vesubie naar de Col de Turini, waar in de Monte Carlo Rally altijd de eindstrijd plaatsvindt. Gelukkig hoeft u niet zo snel naar beneden. Na een bezoek aan Monaco rijdt u over de hoogstgelegen kustweg en via Nice terug naar het hotel.

Dag 3: Rondrit Gorges du Verdon (ca. 330 km)

Eén der grootste natuurwonderen, ook wel Grand Canyon du Verdon genoemd. U start met wat kleine kloven om vervolgens de Verdon van alle kanten te bewonderen. Prachtig, indrukwekkend en veel bochten. Voor de terugweg een stukje Route Napoléon.

Dag 4: Rondrit St. Tropez (ca. 255 km)

Een route vol afwisseling. Te beginnen met kleine slingerweggetjes, vervolgens een prachtig stuk kustweg. Even zitten aan het haventje van het beroemde vissersdorp Saint Tropez en de boten van de rijkaards bewonderen. Langs Port Grimaud en door het mooie binnenland terug.

Dag 5: Rondrit Gorges du Cians en Daluis (ca. 275 km)

De vorige dagen hebt u de Gorges van boven bekeken, vandaag kronkelt u er doorheen. De Gorges du Daluis en de Gorges du Cians zijn het hoogtepunt van deze mooie tourdag, waar ook nog de nodige bergweggetjes in zitten.

Dag 6: Rondrit Côte d’Azur (ca. 175 km)

Deze dag is aan de Côte d’Azur gewijd. U rijdt over de mooie kustweg, genaamd Corniche de l’Esterel, beroemd om het rode gesteente. In Cannes komt u echt langs het strand, waar u op mooie dagen zo kunt gaan liggen. De Route is iets korter gehouden zodat u ook tijd hebt voor andere dingen.

Dag 7: Mouans-Sartoux – Lyon (ca. 420 km)

Weer terug naar Lyon. Net als Napoléon in 1815 neemt u de hele Route Napoléon, die in die 200 jaar aardig verbeterd is en een genot is om te rijden. Na Grenoble nog een mooi stukje sturen naar Lyon, of sneller via de Autoroute.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij het Novotel Lyon Bron Eurexpo, aan de oostkant van Lyon gelegen.

Inbegrepen in dit arrangement:

• 6 overnachtingen in hotel Ibis Cannes Mouans-Sartoux op basis van logies en ontbijt
• gedetailleerd roadbook
• route op GPS (Garmin / Tom Tom)
• BTW & Garantiefonds

Prijs per persoon in logies en ontbijt Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/04/22 - 30/06/22 € 425 € 729
01/07/22 - 31/08/22 € 499 € 869
01/09/22 - 31/10/22 € 425 € 729
Motorrijden Frankrijk Provence
Motorreis naar de Provence
Hotel Ibis Cannes Ontbijt
Hotel Ibis Cannes Mouans-Sartoux
Hotel Ibis Cannes Mouans-Sartoux Kamer
Ibis Cannes Mouans Sartoux Bar

Accommodatie

U verblijft in Hotel Ibis Cannes Mouans-Sartoux, op loopafstand van het centrum van Mouans-Sartoux. Het is een leuk dorp tussen Cannes en parfumstad Grasse met enkele toffe eetgelegenheden.

Faciliteiten:
Centrale wifi (gratis), ontbijtruimte, openlucht zwembad (geopend begin juni-eind september), terras met ligstoelen en parasols.

Parkeren:
Gratis parkeerplaats en privé parkeren is mogelijk.

Kamers:
Voorzien van wifi (gratis), telefoon, tv, airconditioning, bad, toilet en haardroger.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!