Motorroute Smullen van Elzas-Vogezen | Motorreis Frankrijk

Een heerlijke motorvakantie in Frankrijk! Direct na de start in Ligneuville is het al mooi toeren en dat blijft 5 dagen zo. In de Vogezen hebben ze echt aan motorrijders gedacht. Deze Motortour brengt u langs prachtige bergwegen, afgewisseld met kastelen, de lieflijke Route des Vins en langs eeuwenoude wijndorpen. Heerlijk om te rijden. Ook heerlijk voor de inwendige mens, die kan genieten van een perfecte harmonie van Franse verfijning en Duitse degelijkheid.

PROGRAMMA 5-DAAGSE MOTORTOUR IN DE ELZAS EN VOGEZEN:

Dag 1: Ligneuville – Orbey (ca. 370 km)

Vanuit het starthotel meteen de Hoge Venen over en via een stukje Eifel naar Luxemburg, waar u nog even goedkoop kunt tanken. In Frankrijk rijdt u eerst door het landelijke Lorraine waar het verassend leuk toeren is. Over de eerste Vogezen-cols naar het hotel in Orbey.

Dag 2: Rondrit Grand Ballon en Automuseum Mulhouse (ca. 255 km)

Vanuit Orbey naar het zuiden om het hart van de Vogezen te ontdekken. U rijdt een stuk van de Route des Crêtes, in vroeger tijden aangelegd om militaire transporten aan het oog te onttrekken. Nu een prachtige toeristische weg. Met de Grand Ballon heeft u meteen het hoogste punt te pakken. In Mulhouse kunt u het beroemde Automuseum van de gebroeders Schlumpf bezoeken met de grootste verzameling Bugatti’s ter wereld. Over de Ballon d’Alsace weer terug naar Orbey.

Dag 3: Rondrit Mont St. Odile en de Route du Vin (ca. 265 km)

Vandaag in noordelijke richting, een minder bekend gedeelte van de Vogezen. Na een mooi stuk stuurwerk kunt u een echte scheepslift bezoeken, waar schepen 44,5 m omhoog getild worden. Voor de cultuurliefhebbers bezoeken we de Mont-Sainte-Odile. Voor de variatie gaan we terug over de Route des Vins aan de warme kant van de Vogezen. Wijngaarden en nog eens wijngaarden, afgewisseld met pittoreske stadjes en dorpen. Een topdag.

Dag 4: Rondrit Haut Koeningsbourg en Petit Ballon (ca. 240 km)

Vandaag een rondje om Orbey, zodat u de route ook kunt inkorten. U komt langs de Haut-Koenigsbourg, de drukst bezochte plek van de Vogezen. Daarna een prachtige omweg over de Col de Fouchy, die veelvuldig voor rally’s gebruikt wordt. Voor de middag hebben we dan nog de Petit Ballon en de mogelijkheid om Colmar te bezoeken. Ook deze dag weer fantastisch stuurwerk.

Dag 5: Orbey – Ligneuville (ca. 370 km)

We nemen afscheid van de Vogezen met nog een paar kleine cols om u daarna weer dwars door Lorraine te sturen. Ook dit keer weer lekker toeren. Door de Eifel en de Ardennen nemen we nu iets vlottere wegen om op tijd in Ligneuville te zijn. Wie in één dag naar huis wil rijden passeert onderweg regelmatig de snelweg.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij Logis Hotel du Moulin in Ligneuville, dichtbij de (E42) en ten zuiden van Malmedy gelegen. Het is daardoor voor Belgen en Nederlanders gemakkelijk aan te rijden en ligt ook heel gunstig om aan de route naar de Vogezen te beginnen.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 4 overnachtingen in hotel Au Bois le Sire op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijzen per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/04/24 - 31/10/24 € 459 € 605
Motorrijden in de Elzas Vogezen
Kaysersberg met de Motor
Motorroutes in Frankrijk GPS
Motorroutes GPS Vogezen
Motorreis Frankrijk
Motorrijden in Frankrijk
Motoroutes Elzas Vogezen
Elzas Vogezen Natuur
Streek Elzas Motorroutes
Hotel Au Bois Le Sire in Orbey in Frankrijk
Hotel Au Bois Le Sire in Orbey
Au Bois Le Sire Ontbijt

Accommodatie

Hotel au Bois le Sire is gelegen aan de rand van Orbey, aan de voet van de Vogezen. Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw, met een uitstekend restaurant en een twintigtal geschakelde motelkamers, waar u de motor vrijwel voor de deur kunt parkeren.

Faciliteiten:
Lounge, restaurant (Ontbijt in buffetvorm en 3-gangen menu als diner), wifi (gratis), overdekt zwembad, sauna en stoombad.

Parkeren:
Aan de kamer of garage (ter plaatse te reserveren , 8,5 € per motor per dag)

Kamers:
Voorzien van tv, telefoon, wifi (gratis), minibar, haardroger, douche en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!