Motorroutes in de Schotse Hooglanden | Motorreis Schotland

Het ruige en ruwe Schotland heeft een enorme aantrekkingskracht op ons motorrijders. De onherbergzame ‘’highlands’’ (hooglanden) , de afgelegen ‘glens’ (valleien) en de diepe ‘lochs’ (meren) maken het tot één van de mooiste bestemmingen ter wereld. Zwerven door de natuur en een stop maken bij een whisky stokerij, gezellig in de pub met echte Schotten, het maakt een motorvakantie naar Schotland tot een onvergetelijke ervaring. Op onze tour door de Schotse Hooglanden is er maar één nadeel: de vakantie is altijd te kort.

PROGRAMMA 10-DAAGSE MOTORTOUR IN SCHOTLAND:

Dag 1: Start van uw avontuur

U rijdt naar Rotterdam voor de overtocht met de comfortabele Cruise- Ferry van P&O naar Hull.

Dag 2: Hull – Clovenford (ca. 385 km)

Na een nacht op de ferry rijdt u vanuit Hull via een vlotte route door de Yorkshire Dales naar de grens met Schotland. Vandaar binnendoor naar een traditionele Inn (Herberg) in Clovenford.

Dag 3: Clovenford – Inverness (ca. 385 km)

We rijden eerst wat grotere wegen om de drukte van de grote steden te vermijden. Vervolgens door de schitterende natuur van de Trossachs, waar de Schotten graag vakantie vieren. Onderweg ziet u al de eerste meren en hoge bergen van de Highlands.

Dag 4: Rondrit Loch Ness (ca. 260 km)

Als u in Schotland bent geweest, dan moet u ook het monster Nessie hebben gezien. Een route met als centraal middelpunt Loch Ness. Het is in oppervlakte het op één na grootste meer in Groot-Brittannië, maar in volume het grootste met een diepte van 226 meter.

Dag 5: Rondrit naar de Highlands (ca. 405 of 330 km)

Tijdens deze toer proeft u de sfeer van het ongerepte Schotland. Eerst naar het schilderachtige vissersdorp Ullapool, en vervolgens via de kleine ‘single track roads’ naar het noorden. Onderweg de mogelijkheid om de route in te korten langs het Loch Shin en de watervallen van dit meer. Een schitterende tocht door de Highlands.

Dag 6: Rondrit door de Glens (ca. 295 km)

Waar de Hooglanden bedekt zijn met woeste heidevelden, daar vinden we in de valleien (de glens), uitgestrekte bossen en diepblauwe meren (de lochs). Het zijn deze contrasten, die het gebied die unieke sfeer geven. Waar glens en rivieren zijn, zijn ook de whisky distilleerderijen. Meer dan een bezoek waard.

Dag 7: Rondrit Applecross (ca. 375 of 275 km)

Langs de Schotse westkust naar het schiereilandje Applecross. Via de hoogste pas (626 m) van Groot-Brittannië, de Bealach na Ba, en een prachtige kustweg komt u in een andere wereld. Een schitterende route naar één van de meest afgelegen plaatsjes die u nog kunt bezoeken in Schotland.

Dag 8: Inverness – Clovenford (ca. 350 km)

Kozen we voor de heenreis nog de westkant, terug rijdt u nog een stuk door de glens en over de hoogvlakte bij Breamar met ruim 20 bergen van om en nabij de 1000 m hoog. Na Perth een vlotte route terug naar het hotel in Clovenford. Een korte stop in het prachtige Edinburgh behoort tot de mogelijkheden als u op tijd bent.

Dag 9: Clovenford-Hull (ca. 410 km)

Alweer de laatste dag van uw Schotland-avontuur. Met een mooi stuk route binnendoor waarbij u langs Lockerbie komt, dat helaas internationale bekendheid heeft gekregen. Daarna via een vlotte route terug naar Hull om op tijd bij de ferry te zijn.

Dag 10: Terugrit

Na een goede nachtrust op de boot en een lekker ontbijt, rijdt u weer terug naar huis.

Extra overnachting bij start en aankomst:

U vaart met P&O Ferry’s van Europoort naar Hull. Daar begint de route.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • 2 overnachtingen Rotterdam / Hull met P&O (heen/ terug) in half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS
  • BTW & Garantiefonds

--> Prijzen vanaf € 999 per persoon op basis van een tweepersoonskamer in logies en ontbijt (half pension op de ferry)

--> Contacteer ons HIER voor een prijsofferte!

--> Deze motortour is niet boekbaar tussen 26/05 & 10/06 vanwege de Isle Of Man TT


Loch in Schotland
Motorrijden in Schotland
Inverness Motorvakantie Schotland
Motorroutes in de Schotse Hooglanden | Motorreis Schotland
Motorroutes in de Schotse Hooglanden | Motorreis Schotland
Motorroutes in de Schotse Hooglanden | Motorreis Schotland
Schotland Motorroutes
Motorreizen Schotland
Motorrijden Schotland
Glen Mohr Hotel Inverness
Inverness Glen Mohr Kamer
Glen Mohr Hotel Restaurant

Accommodatie

U verblijft tijdens deze Motortour in 2 verschillende hotels:
• Clovenfords Country Inn, met een echte Pub in het kleine Clovenford – 2 nachten (2e en 8e nacht)
• Het Glen Mhor Hotel, een sfeervol Victoriaans hotel tegen het oude centrum en onder het kasteel van Inverness gelegen.- 5 nachten.

De kamers beschikken over alle nodige faciliteiten, bad of douche, toilet. U parkeert telkens op het carpark van het hotel. Vergeet uw universele stekker niet!

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!