Motorreis naar de Harz, de grens van oost en west | Motorreizen Duitsland

De Harz staat bij ons bekend als een uitstekend vakantiegebied en dat is niet zo verwonderlijk. Het zijn vooral de mooie bergen en de ruime wegen met grote lange bochten die op ons indruk maken. Het Middeleeuwse Goslar is een prima uitvalsbasis om dit mooie gebied te ontdekken. Naast natuur vindt u er nog veel authentieke dorpjes en prachtig gerestaureerde stadscentra. En ‘s avonds loopt u zo naar het oude centrum van Goslar. Een fascinerende motortour. Heerlijk!

PROGRAMMA 4-DAAGSE MOTORTOUR IN DE HARZ:

Dag 1: Winterswijk – Goslar (ca. 365 km)

U gaat meteen de grens over en rijdt over lekker vlotte wegen in een nagenoeg rechte lijn langs Münster naar de Weser, die we oversteken. In het Weserbergland wordt het steeds heuvelachtiger en groener. Maar het beste wordt tot het einde bewaard. De eindsprint naar het hotel geeft u alvast een beeld van al dat moois wat nog komen gaat.

Dag 2: Rondrit oostelijk deel van de Harz (ca. 305 km)

We rijden door de Harz en zelfs even de Harz uit om u te laten genieten van één van de mooiste Duitse stadjes: Wernigerode. Daarna is de natuur van de Harz aan de beurt en kunt u nog een beetje de Oost-Duitse sfeer opsnuiven. Naast verstilde dorpjes is ook het oude Stolberg nog bijna geheel intact en prachtig om doorheen te rijden. Via het hoogste punt van de Harz, bij Torfhaus, weer terug naar het hotel.

Dag 3: Rondrit zuidelijk deel van de Harz (ca. 290 km)

Vandaag naar een heel andere hoek en dat merkt u ook in het rijden. Neem de tijd voor de verschillende leuke plaatsjes als Braunlage en Duderstadt. Ook verderop liggen nog veel mooie wegen en pittoreske plaatsjes zoals Sint Andreasberg, Bad Grund en Clausthal Zellerfeld. Weer een fijne dag waar u heftig slingerwerk af kunt wisselen met lange doordraaiers.

Dag 4: Goslar – Winterswijk (ca. 350 km)

Richting huis, jammer! Op de terugreis pakken we datgene mee wat we aan motorroutes op de heenreis hebben laten liggen. Langs Seesen, Einbeck en Holzminden naar het westen. Bij Gütersloh heeft u de keuze: over snelle provinciale wegen door het Münsterland of nog sneller via de Autobahn naar huis rijden. In beide gevallen komt u er thuis achter dat deze reis wel heel vlot verlopen is.

Extra overnachting bij start:

De route start dichtbij de Duitse grens in het gezellige Fletcher Hotel Frerikshof in Winterswijk. Dat ligt in de Achterhoek, waar het ook mooi toeren is.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in het H+ Hotel op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • motorroute op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/04/24 - 31/10/24 € 339 € 449
Harz Motortour
Motorroutes in Duitsland
Motorrijden in de Harz
Motorroutes in de Harz
Duitse keuken Harz
Harz Motorreis
Motorroutes Harz
Duistland Motorrijden
Duitse Keuken
Motorreis naar de Harz, de grens van oost en west | Motorreizen Duitsland
Motorreis naar de Harz, de grens van oost en west | Motorreizen Duitsland
Motorreis naar de Harz, de grens van oost en west | Motorreizen Duitsland

Accommodatie

U verblijft in het viersterren H+ Hotel, aan de rand van Goslar gelegen.

Faciliteiten:
Restaurant (Ontbijt in buffetvorm, 3-gangenmenu of buffet (afhankelijk van de bezettingsgraad) als diner) , lounge, bar , wifi (gratis), overdekt zwembad

Parkeren:
Ruime hotelparking

Kamers:
Modern ingericht en voorzien van wifi (gratis), tv, telefoon, haardroger, douche of bad en toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!