01/08 - 04/08 | Groepstour Authentiek Thuringen

Thüringen wordt vaak gezien als het hart van Duitsland. Grote namen als Luther, Goethe en Bach zijn met Thüringen verbonden. En de inwoners van Thüringen een warm hart voor motorrijders. In de prachtige stadjes ervaart u de cultuur, maar het motorrijden voert in deze tour toch de boventoon. Bijna alle wegen zijn inmiddels nieuw geasfalteerd en slingeren zich door bossen, pittoreske dorpjes en een adembenemend landschap.

PROGRAMMA 4-DAAGSE GROEPSTOUR IN THURINGEN:

Dag 1: Hamm – Oberhof (ca. 335 km)

We steken meteen de Autobahn over, zodat u de route gemakkelijk kunt vinden als u niet in Hamm overnacht. Al snel rijdt u in het Sauerland en begint het echte stuurwerk. Door het rustige binnenland van Hessen komt u al toerend in de buurt van Thüringen en het hotel in Oberhof. Bent u te vroeg, kunt u nog een bezoek brengen aan de historische binnenstad van Schmalkalden.

Dag 2: Het oosten van Thüringen (ca. 285 km)

Eerst een paar slingers door het bos om warm te draaien. Dan staat Ilmenau, geboortestad van Goethe al op het programma. De Lichtenhain Bergbahn is interessant en u kunt er zelfs een treinritje maken. Als verste punt hebben we Bad Lobenstein, aardig voor een lunchstop. Langs de Hohenwarte Stausee weer naar het noorden en dan terug naar het hotel.

Dag 3: Het zuiden van Thüringen (ca. 265 km)

Over weggetjes die de toeristen nog niet ontdekt hebben rijdt u naar het zuiden. Ook nu hebben we weer een ‘Bad’ in de route opgenomen. In Bad Rodach of Bad Colberg vindt u vast wel een terrasje voor koffie. Sonneberg is de speelgoedstad van Duitsland, en men heeft er dan ook een museum voor ingericht. Daarna is het alleen nog maar genieten van heerlijk stuurwerk langs ‘der Rennsteig’ naar Oberhof.

Dag 4: Oberhof – Hamm (ca. 335 km)

Ook deze laatste dag is niet te versmaden. De mooiste wegen van Thüringen, het Söhrewald en de Briloner Hoogvlakte hebben we aan elkaar geregen. Onderweg komt u een paar keer de Autobahn tegen, voor als u nog vlotter naar huis wilt. Over Anröchte bij de A44 naar Hamm, waar de overnachters weer eindigen bij het Mercure Hotel.

Extra overnachting bij start:

De route start bij het Mercure Hotel in Hamm, aan de Autobahn Oberhausen – Hannover. Om ’s morgens nog aan te rijden is het een twijfelgeval. Voor velen is het maar 2 uurtjes rijden, anderen moeten er echt wel een overnachting boeken.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in Sporthotel Oberhof op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • reisbegeleiding Motortours.eu
  • BTW & Garantiefonds
Prijs per persoon in half pension Tweepersoonskamer Eénpersoonskamer
01/08/24 - 04/08/24 € 359 € 415
Thuringen Motorreis
Duitse Specialiteiten
Sonneberg Thuringen
Motorroutes Thuringen
Motorreis Duitsland Thüringen
Motorreis Authentiek Thuringen | Motorreizen Duitsland
Motorreizen Thuringen in Duitsland
Motorroutes Thuringen Garmin
Thuringer Woud Motorrijden Duitsland
Sporthotel Oberhof
Sporthotel Oberhof Kamer
Sporthotel Oberhof Restaurant

Accommodatie

U verblijft in Sporthotel Oberhof, een comfortabel hotel met warme gevoelens voor haar gasten. Het ligt tegen het centrum van Oberhof aan en heeft een prima keuken en een wellnesscentrum.

Faciliteiten:
Wifi, restaurant (Ontbijt in buffetvorm, 3-gangenmenu of buffet (afhankelijk van de bezettingsgraad) als diner - vegetarische maaltijden beschikbaar), bar, terras, wellness met sauna, stoombad en mogelijkheid massages.

Parkeren:
Ruime parking

Kamers:
Goed ingericht en voorzien van zithoek, telefoon, tv, radio, haardroger, bad of douche en toilet

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!