09/05 - 12/05 | Groepstour Sprookjesachtig Weserbergland

Het Weserbergland is de bakermat van vele sprookjes en u hoeft maar een klein stukje Duitsland in. Gelegen tussen Harz en Sauerland, met veel natuurparken en de rivier de Weser, vindt u er mooie stadjes als Hameln en Bodenwerder. Omdat de slingerende wegen relatief rustig zijn is dit gebied uitermate geschikt om een paar dagen lekker te sturen. Tel daarbij een heel gezellig hotel en u geniet van een korte maar fijne motorvakantie.

PROGRAMMA 4-DAAGSE GROEPSTOUR IN HET WESERBERGLAND:

Dag 1: Winterswijk – Willebadessen (ca. 345 km)

Vanaf het starthotel is het al meteen lekker motorrijden. De Duitsers hebben toch meer gevoel voor motorrijders. Door het Münsterland en het Teutoburgerwald rijdt u naar Bielefeld. Daar rijden we dit keer met een grote boog omheen. Langs het Hermanns Denkmal en de Externsteine naar uw hotel in Willebadessen.

Dag 2: Rondrit Bodenwerter en Hameln (ca. 275 km)

Naar het land van de Gebroeders Grimm. U rijdt in stukjes van de Deutsche Märchenstrasse en door het romantische Wesertal. In Bodenwerder vindt u de Baron von Münchhausen en in Hameln is de rattenvanger nog regelmatig actief. Een heerlijke dag van toeren en rondkijken in een sprookjesachtig verleden.

Dag 3: Rondom Kassel (ca. 270 km)

Vandaag komt u de Weser, de Werra en de Fulda tegen. In het bergachtige Naturpark Meissner liggen prachtige motorwegen en de Deutsche Fachwerkstrasse garandeert leuke dorpjes met prachtige vakwerkhuizen. Als afsluiter nog langs het fraaie Schloss Arolsen in Bad Arolsen. Het fototoestel mag u deze dag niet vergeten.

Dag 4: Willebadessen – Winterswijk (ca. 280 km)

Om er weer een mooie motordag van te maken zoeken we de randjes van het Sauerland op. De Diemelsee en de Nuttlar Höhe brengen u het nodige stuurwerk. Door het Münsterland (ook mooi) weer terug naar Winterswijk. Onderweg komt u de snelweg nog tegen, zodat u altijd eerder naar huis kunt gaan.

Extra overnachting bij start:

De route start dichtbij de Duitse grens in het gezellige Hotel Fletcher Frerikshof in Winterswijk. Dat ligt in de Achterhoek, waar het ook mooi toeren is.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in hotel Jägerhof op basis van half pension (Fernblick of Waldblick kamers)
  • gedetailleerd roadbook
  • route op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • reisbegeleiding Motortours.eu
  • BTW & Garantiefonds

Weserbergland Motortour
Motorrijden in Duitsland
Eten in Duitsland
Weserbergland Motortour
Motorplezier
Motorreisje Duitsland
Motorroute GPS Weserbergland
Rattenvanger van Hamelen in Weserbergland
Weserbergland Motorreizen Duitsland
Hotel Jagerhof Willebadessen
Hotel Jagerhof Willebadessen Kamer
Hotel Jagerhof Willebadessen Restaurant

Accommodatie

Hotel Der Jägerhof is een aantrekkelijk, rustig gelegen hotel. Het ligt in een groot park aan de rand van het dorp Willebadessen in een natuurgebied midden in het Eggegebirge.

Faciliteiten:
Lounge met open haard, restaurant met ontbijtbuffet, bar, wifi (gratis), bier- en wijnlokaal, fitness, sauna en lift.

Parkeren:
Gratis hotelparking

Kamers:
De kamers zijn goed ingericht met tv, telefoon, wifi (gratis), haardroger, douche en toilet, balkon.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!