21/05 - 25/05 | Groepstour Denemarken en zijn kusten

Bent u op zoek naar pittige afdalingen met scherpe haarspeldbochten voor de ervaren motorrijder, dan hoeft u niet verder te lezen. Denemarken is een vriendelijk land met beboste heuvels, glooiende koolzaadvelden en een mooie grillige kustlijn. Er lopen wel lekker slingerende wegen doorheen waarop het heerlijk ontspannen motorrijden is. De Denen zijn ook uitermate vriendelijk en zuinig op hun prachtige land. Met een echt karakteristiek Deens hotel als onderkomen kan uw kennismaking met Denemarken niet meer stuk. Onze Denemarken motortour is puur genieten!

PROGRAMMA 5-DAAGSE GROEPSTOUR IN DENEMARKEN:

Dag 1: Bad Bramstedt – Taulov (ca. 335 km)

We maken eerst een rondrit door de Holsteinische Schweiz, die al kort na de start ligt mooi te wezen. Prachtige meren en ‘’bergen’’ tot wel 160 m hoog. In ieder geval een mooie wereld en lekker sturen voor u per pont het Nord-Ostsee Kanal oversteekt. Dan komen we al snel in Deense sferen met steden als Aabenraa en Haderslev en daartussen stukjes van de eerste fjorden. Na Kolding komen we in Taulov, waar ons hotel op ons wacht.

Dag 2: Rondrit Oost Jutland (ca. 275 km)

Meteen door naar het noorden om een deel van Jutland te verkennen. We rijden even door de oude vesting Frederica en u kijkt af en toe een stukje over het Kattegat, al of niet in de vorm van een Fjord. Na de meren bij Ry en Silkeborg, door het mooie binnenland weer terug naar het zuiden. Een stevige route, maar gemakkelijk te rijden.

Dag 3: Rondrit Funen (ca. 285 km)

Het eiland Funen wordt ook wel de tuin van Denemarken genoemd. Kleine dorpjes, smalle landwegen, fraaie kastelen en buitenhuizen die allemaal een bezoek waard zijn. Uiteraard zoeken we ook vandaag af en toe de kust op, want daar hebben ze hier veel van. Voor de afwisseling dwars door Odense, de stad van sprookjesverteller Hans Christiaan Andersen.

Dag 4: Rondrit West Jutland en Legoland (ca. 285 km)

Vandaag mag u kiezen of u een rondrit door Jutland maakt of Legoland gaat bezoeken. We rijden meteen naar het westen en na enige kilometers kunt u al kiezen om direct naar Legoland af te buigen. De route gaat helemaal naar Esbjerg, waar u prachtig langs de havens rijdt. Voor de afwisseling doen we heel kort een Fjord aan voor we in Billund en Legoland arriveren. Vanaf Legoland de Margrietroute terug naar uw hotel.

Dag 5: Taulov – Bad Bramstedt (ca. 325 km)

Voor de terugreis gaan we langs de Westkust naar het zuiden. Eerst het oudste stadje van Denemarken, Ribe, en ook nog een mogelijkheid om het Waddeneiland Rømø te bezoeken. Eenmaal in Duitsland rijden we door het grote veengebied Stapelholm en Naturpark Aukrug terug naar het starthotel in Bad Bramstedt.

Extra overnachting bij start:

De route start en eindigt bij Hotel Bramstedter Wappen, gelegen middenin het centrum van Bad Bramstedt . Er wordt een leuke route bijgeleverd om al toerend naar Bad Bramstedt te rijden. Onderweg kruist u regelmatig de snelweg, zodat u ook later de route kunt oppakken. U kunt natuurlijk ook via de Autobahn langs Hamburg naar het hotel rijden. We kunnen dit hotel voor u bijreserveren, we hebben hiervoor kamers geblokkeerd in het hotel. Prijzen zie verder.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 4 overnachtingen in hotel Kryb I Ly op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • GPS Route Denemarken (Garmin / Tom Tom)
  • reisbegeleiding Motortours.eu
  • BTW & Garantiefonds

Motorroutes Denemarken en zijn kusten | Motorreis Denemarken
Motorroutes Denemarken en zijn kusten | Motorreis Denemarken
Motorroutes Denemarken en zijn kusten | Motorreis Denemarken
Motorroutes voor Garmin en Tom Tom in Denemarken
Motorreizen in Denemarken
Motorroutes Denemarken
Best Western Hotel Kryb I Ly
Best Western Hotel Kryb I Ly Kamer
BW Hotel Kryb I Ly Salon

Accommodatie

U verblijft in het Best Western Hotel Kryb I Ly, een traditioneel Deens hotel in Taulov, een dorpje tussen Kolding en Frederica. Uit de keuken komen klassiek Deense gerechten, bereid met het beste van wat het seizoen te bieden heeft.

Faciliteiten:
Restaurant (Ontbijt in buffetvorm, 2-gangenmenu als diner - vegetarische maaltijden beschikbaar), bar, terras en binnenzwembad

Parkeren:
Voldoende op de privé parking.

Kamers:
Netjes ingericht en voorzien van wifi (gratis), telefoon, satelliet tv, minibar, strijkplank, badkamer, toilet.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!