11/04 - 14/04 | Groepstour Moezel - Hunsrück Leiwen

Het motorgebied rond de Moezel is inmiddels een goede bekende voor ons. Vooral de prachtige afdalingen door de wijnvelden en de steile klimmetjes doen menig motorhart sneller kloppen. Deze Motortour is dan ook motorrijden in optima forma. Het plaatsje Leiwen zal bij velen vertrouwd overkomen en is nog steeds een prima uitgangspunt voor mooie ritten langs de Moezel en door de Hunsrück. Bij Hotel Weinhaus Weis, een echt familiehotel, hebben we een prima onderkomen voor mens en machine.

PROGRAMMA 4-DAAGSE GROEPSTOUR MOEZEL - HÜNSRÜCK LEIWEN:

Dag 1: Stein / Urmond – Leiwen (ca. 290 km)

Vanuit Stein rijden we een fraaie route door Zuid-Limburg, de Ardennen, Luxemburg en de Duitse Eifel waarbij we geen kilometer snelweg rijden. Na het doorkruisen van Natuurpark Süd-Eifel stuiten we voor het eerst op de rivier die de komende dagen het beeld bepaalt. Kort daarop arriveren we in Leiwen, waar een warme douche en een koud glas bier de dag inspanningen compenseren.

Dag 2: Rondrit Moezel (ca. 235 km)

Vandaag komt de oostelijke helft van de Moezel aan de beurt. U rijdt in de richting van Cochem, het bekendste stadje van de omgeving, waarbij de rivier regelmatig in beeld komt. Daarna slingert de route afwisselend langs de Moezel en door de Eifel op zoek naar mooie vergezichten en goede, rustige stuurwegen in de richting van het hotel in Leiwen.

Dag 3: Rondrit Saar-Hunsrück (ca. 230 / 300 km)

Vandaag trekken we ons plan aan de zuid en westzijde van de Moezel. De afwisseling met de Moezel is gevonden in het Natuurpark Saar-Hunsrück. Hier kruisen we een zijtak van de Moezel, de Saar en bij Remich zoeken we de Moezel weer op. Langs Saarburg en Trier terug naar het hotel. Onderweg de mogelijkheid om de route met 70 km in te korten.

Dag 4: Leiwen – Born / Sittard (ca. 250 km)

Na een lekker ontbijt vertrekt u huiswaarts. Een heerlijke route door de Eifel, waarbij u Prüm, Gerolstein, Stadtkyll en Heimbach passeert. Na Nideggen wordt de route wat sneller en passeert u regelmatig een Autobahn om nog sneller naar huis te rijden. De route eindigt in Born / Sittard, waarna u zelf uw route kiest om naar huis te rijden.

Extra overnachting bij start:

De route start bij het Van Der Valk Hotel in Stein Urmond, gemakkelijk te vinden aan de kruising van de snelwegen vanuit Genk en Maastricht.

Inbegrepen in dit arrangement:

  • 3 overnachtingen in hotel Weinhaus Weis op basis van half pension
  • gedetailleerd roadbook
  • motorroute op GPS (Garmin / Tom Tom)
  • reisbegeleiding Motortours.eu
  • BTW & Garantiefonds
Motorrijden in de Moezel
Motorroutes in de Moezel
Motorreis Duistand
Motorvakantie in Duitsland aan de Moezel
Motorritten Moezel Duitsland
Motortour Leiwen Hunsruck
Motorvakantie Moezel reserveren
Moezel Motorrijden op GPS Route
Motor Arrangement Moezel in Duitsland
Hotel Weinhaus Weis in Leiwen
Kamer Hotel Weinhaus Leiwen
Weinhaus Weis Moezel Restaurant

Accommodatie

U verblijft in Hotel Weinhaus Weis, een kleinschalig hotel gelegen in het centrum van het wijndorpje Leiwen. Reeds 125 jaar onder de leiding van de Familie Weis.

Faciliteiten:
Restaurant (Ontbijt in buffetvorm en3-gangen menu als diner - vegetarische maaltijden beschikbaar), pizzeria en een cocktailbar met poolbiljart.

Parkeren:
Gratis parking bij het hotel

Kamers:
Verzorgd ingericht en voorzien van tv, telefoon, douche, toilet, gratis wifi.

Wenst u deze Motortour te reserveren?

Klik Hier voor ons reservatieformulier!